string(9) "claudebot"

Zaterdag: eerste oefenduel onder leiding van Noord-Groningers.

Donderdag 27 juni 2013 om 11:15

FC Groningen speelt aanstaande zaterdagmiddag 29 juni de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2013/2014. Tegenstander is traditioneel RWE Eemsmond. Het duel begint om 16.30 uur en staat onder leiding van een Noord-Gronings arbitraal trio.

De wedstrijd RWE Eemsmond tegen FC Groningen op 29 juni aanstaande op het sportpark van Noordpool UFC in Uithuizen, staat dit jaar onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder uit Uithuizen. Zijn jongere broer Christian assisteert hem als grensrechter. Het duo wordt gecompleteerd door Mark Berendsen uit Uithuizen.
Siemen Mulder is geen onbekende van FC Groningen. Vorig jaar nog stond Mulder als vierde official in de Euroborg tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen NEC. De 29-jarige leidsman fluit normaliter in de Beloftencompetitie, Jupiler League en KNVB-beker. Mulders jongere broer Christian nam een aantal jaren geleden in navolging op zijn broer ook de fluit ter hand en bouwde in een spoedtempo een eveneens imposante carrière op. De 22-jarige promoveerde in razend tempo als leidsman naar de eerste- en hoofdklasse. Mark Berendsen is een clubscheidsrechter van Noordpool UFC, heeft een seizoen als grensrechter het eerste elftal begeleid en is tevens trainer van de B1 van Noordpool UFC, waar hij onlangs nog kampioen mee werd.
De wedstrijd vangt aan om 16.30 uur. Het terrein zal toegankelijk zijn vanaf 15.00 uur. De organisatie heeft Henk de Haan als speaker weten te strikken. Henk de Haan is een oud-speler van FC Groningen en SC Veendam. De Haan baarde onlangs nog opzien, door een dappere laatste reddingspoging SC Veendam van haar faillissement te redden. Voor aanvang van de wedstrijd zal De Haan de penaltybokaal in goede banen leiden. Gedurende het afgelopen seizoen werden er onder verschillende juniorenteams uit de Eemsmond regio al voorrondes gehouden. De finalisten maken voor aanvang uit welke jeugdspeler de penaltykoning van de gemeente Eemsmond genoemd mag worden.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus