Zaterdag een echte avond uit bij de FC

26 februari 2022

De stadions mogen weer volledig open. FC Groningen speelt vandaag (zaterdag 26 februari) voor het eerst sinds de versoepelingen thuis in Euroborg. Willem II is om 18.45 uur de tegenstander. Het belooft een sfeervolle avond te worden. De Tonny van Leeuwen Tribune is al volledig uitverkocht, op de overige publiekstribunes zijn nog kaarten te koop. Weer samen naar het stadion. FC Groningen kijkt ongelooflijk uit naar het samen voetbal beleven in Euroborg. 

vv-banner-vs Willem II

Tickets voor het duel met Willem II zijn zonder restricties te koop via tickets.fcgroningen.nl of door te klikken op bovenstaande banner. Seizoenkaarthouders kunnen met hun seizoenkaart naar binnen, supporters die een losse kaart hebben gekocht kunnen deze downloaden vanuit het persoonlijke FC Groningen ticketshop-account. Er is geen coronatoegangsbewijs meer nodig om binnen te komen en de mondkapjes zijn niet verplicht.

supportersplein1

Supporterspleinen
FC Groningen organiseert een volledige avond uit voor de hele familie, want vanaf 16.45 uur – twee uur voor de wedstrijd – is er al van alles te doen rondom Euroborg. Er zijn twee supporterspleinen rondom het stadion. Op het voorplein nabij de Kolenmuur is een supportersplein gesitueerd waar FC-supporters onder het genot van een hapje en een drankje kunnen warmdraaien voor het duel. Vanzelfsprekend wordt er muziek gedraaid. FC Groningen – Willen II is echter een wedstrijd om met het gehele gezin te bezoeken.
 
Aan de andere kant van het stadion tegenover ingang 3 wordt een kidsplein opgebouwd. Met een springkussen, een pannaveld en een FC Groningen-voetbalgoal wordt de jeugd flink in beweging gezet. Er zijn twee FC-trainers aanwezig om met de aanwezige kinderen te voetballen en uiteraard is ook Groby van de partij. 

JW202110233651

De vrienden van Groby
De mascotte van FC Groningen heeft daarnaast diverse vrienden uitgenodigd waarmee Groby in de rust van de wedstrijd een mascotterun houdt. In de rust worden ook FC-shirts in het publiek geschoten.  Net als eerdere wedstrijden waarbij volledige bezetting van het stadion mogelijk was, heeft FC Groningen een oud-speler uitgenodigd als eregast. Tegen Willem II is dit Grafton Holband. De voormalig verdediger, die een dag voor de wedstrijd zijn 57ste verjaardag vierde, speelde 116 wedstrijden voor de Trots van het Noorden en was na zijn loopbaan lange tijd als trainer verbonden aan de Opleiding van de club.
 
Net als eerdere thuiswedstrijden zijn er op de Piet Fransen Tribune nabij ingangen 2 en 3 twee extra horecapunten gecreëerd. Hier is bier, fris en een gehaktbal verkrijgbaar. Betaling is enkel mogelijk per pin. Alle reguliere horeca-units in Euroborg zijn voorzien van televisieschermen waarop de wedstrijd live te volgen is. Supporters hoeven dus geen seconde meer van het duel te missen. 

az-1_0020_Layer 5

Mis de aftrap niet, kom op tijd!
De Trots van het Noorden roept supporters op vroeg naar het stadion te komen en waar mogelijk met de fiets of het Openbaar Vervoer. Mede door de werkzaamheden aan het Julianaplein is er ernstige verkeershinder vanuit diverse richtingen richting Euroborg. Mocht er geen andere optie zijn dan de auto te pakken, plan de reis naar Euroborg dan zorgvuldig en houd rekening met extra reistijd. Kijk voor de actuele informatie op: www.groningenbereikbaar.nl
 
Fietsers richting het stadion worden zaterdag extra beloond. FC Groningen heeft samen met Groningen Bereikbaar extra gratis fietsenstallingen geplaatst bij de Kolenmuur. Supporters die hun fiets in deze rekken stallen, krijgen een presentje en maken kans op mooie FC-prijzen. Supporters die niet op de fiets naar Euroborg kunnen komen wordt geadviseerd met het Openbaar Vervoer te komen of gebruik te maken van de P&R mogelijkheden. Drenthe Tours rijdt met extra pendelbussen tussen P&R Haren en het stadion en P&R Hoogkerk en Euroborg. Tevens is het stadion goed te bereiken per bus of trein. Supporters kunnen hun reis plannen via www.qbuzz.nl/gd
 
FC Groningen kijkt er ontzettend naar uit om haar supporters aankomende zaterdag weer onder normale omstandigheden te kunnen ontvangen. Het zal drukker worden dan iedereen de laatste weken gewend was. Kom vroeg naar het stadion zodat je de aftrap niet mist. Er valt voor aanvang van het duel genoeg te beleven in en rond Euroborg.

_MG_7318

Laatste nieuws