string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zaterdag afsluiting van een fantastisch seizoen’.

Dinsdag 19 mei 2015 om 14:09

In de 529ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afsluiting van het voetbalseizoen 2014/2015 en benoemt hij enkele actuele zaken.

“We hebben afgelopen zondag in Breda op eigen kracht de achtste plek op de ranglijst van de Eredivisie seizoen 2014/2015 weten veilig te stellen. In een zeer doelpuntrijk duel was de winnende treffer tegen NAC, vlak voor tijd van invaller Danny Hoesen, van groot belang. Door de 4-5 winst én de late 1-2 door Cambuur tegen Willem II, bleven we de Tilburgers op doelsaldo voor in de eindrangschikking.”
Belang
“Vorige week hebben we vanaf deze plaats al aangegeven dat er – naast het sportieve eergevoel om als bekerwinnaar minimaal in het linkerrijtje te willen eindigen – ook een financieel belang op het spel stond. Want hoe hoger wij op de ranglijst zouden eindigen, hoe hoger de inkomsten uit de pot met tv-gelden is. En deze inkomsten hebben wij weer hard nodig om onze sportieve ambities gestalte te geven.”
“Door de bekerwinst en de achtste plek in de eindstand van de Eredivisie kunnen wij spreken van een fantastisch seizoen. Het winnen van de KNVB beker heeft ons de eerste tastbare prijs in de clubgeschiedenis opgeleverd. Het geeft alle supporters van FC Groningen een gevoel van trots. De bekerwinst is ook goed voor onze regionale en landelijke uitstraling en ons imago. We spelen daarnaast in het nieuwe seizoen zeven extra, zeer aansprekende, wedstrijden.”
Openen
“We openen het voetbalseizoen 2015/2016 op zondag 2 augustus in de Amsterdam ArenA met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV. Daarnaast stoten we vanwege de bekerwinst in één keer door naar de groepsfase van de Europa League. De loting hiervoor is op vrijdag 28 augustus in Monaco. Dit betekent gegarandeerd zes Europese wedstrijden, tegen hoogstwaarschijnlijk zeer aansprekende tegenstanders. Kortom: 2015/2016 wordt een seizoen om ons nu al op te verheugen.”
“Voordat het allemaal zover is, sluiten we zaterdagmiddag het huidige seizoen af. De eerste selectie speelt dan om 14.30 uur nog een oefenwedstrijd tegen FVV in Foxhol, de voormalige amateurclub van jeugdexponent Richairo Zivkovic. De huidige spits van Ajax heeft als blijk van waardering richting FVV deze oefenwedstrijd aangeboden aan de amateurclub waar het voor Zivkovic allemaal begon.”
Eerste training
“Spelers en staf gaan daarna genieten van een welverdiende vakantieperiode. Op zondagmiddag 28 juni staat de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. Traditiegetrouw vindt die aftrap van het seizoen plaats op sportpark De Koepel in Haren. De komende tijd zullen wij het oefenprogramma in de voorbereidingsperiode gaan communiceren. We wachten daarbij nog op de definitieve invulling en de vergunning voor het spelen van een aantal oefenwedstrijden.”
Beloften
“Ook Jong FC Groningen/Cambuur heeft de competitie afgesloten. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd gisteravond (maandag – red.) met maar liefst 8-0 gewonnen van Jong FC Dordrecht. Het duel stond in het teken van het afscheid van een aantal spelers bij de Beloften en van trainer/coach Casper Goedkoop.”
“Door de ruime zege is Jong FC Groningen op de tweede plaats geëindigd in de Beloften Divisie B, achter Jong FC Utrecht. Komend seizoen gaat Jong FC Groningen spelen om een plek in de zogeheten voetbalpiramide; ofwel de nieuwe Landelijke Divisie of de Zaterdag Topklasse. Volgende week woensdag, 27 mei, wordt in Zeist bekend gemaakt hoe de Beloftencompetitie er volgend jaar exact uit komt te zien. Alfons Arts is met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer/coach van Jong FC Groningen.”
Seizoenkaarten
“Volgende week woensdag (27 mei – red.) start om 10.00 uur de vrije verkoop van seizoenkaarten voor 2015/2016 in Euroborg. Een seizoenkaart geeft komend seizoen onder meer het recht om de eigen vaste plek in Euroborg op te waarderen voor de drie gegarandeerde Europese thuiswedstrijden. En die internationale wedstrijden tegen interessante tegenstanders wil je als supporter van FC Groningen natuurlijk niet missen.”
“Euroborg is woensdag 27 mei van 10.00 uur tot 17.30 uur geopend voor de start van de verkoop van vrijgekomen seizoenkaarten van huidige kaarthouders én alle daarnaast nog beschikbare plaatsen. Die dag is het bovendien exclusief voor seizoenkaarthouders mogelijk op de foto te gaan met de KNVB beker. De toegang tot het stadion is via ingang 1. Op de omloop zal een horecapunt geopend zijn. Daarnaast wordt de FOX Sports documentaire ‘Cupkoorts’ van FC Groningen TV doorlopend op de videowalls vertoond.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’