Zaak FC Groningen bij Tuchtcommissie uitgesteld

17 maart 2020 / vandaag

De zaak bij de Tuchtcommissie betaald voetbal die donderdag 19 maart in Zeist zou worden gehouden naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Ajax, is tot nader order uitgesteld.

De Trots van het Noorden ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de onafhankelijk aanklager betaald voetbal voor de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen Ajax op zondag 26 januari jongstleden. Daarbij werden meerdere fakkels en rookpotten afgestoken op de Tonny van Leeuwen Tribune.
 
Mede door eerdere straffen wegens soortgelijke wanordelijkheden deed de aanklager betaald voetbal aan FC Groningen een schikkingsvoorstel met een boete van €17.500 en daarnaast het verplicht leeg houden van Vak F in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens een volgende thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden.
 
De club ontkent niet dat er vuurwerk is afgestoken in het stadion, maar is van mening dat het voor, tijdens en na afloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax voldoende maatregelen heeft getroffen om incidenten te voorkomen. Een zitting voor de Tuchtcommissie is nu noodzakelijk, maar die is voor onbepaalde tijd uitgesteld in verband met het coronavirus. Wanneer de zaak in behandeling wordt genomen door de Tuchtcommissie betaald voetbal is nog niet bekend.

westman-stadion-stoker-brander
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws