string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Yttergard Jenssen: ‘Het gehele plaatje klopte’.

Dinsdag 07 juni 2016 om 17:44

Ruben Yttergard Jenssen is de nieuwe nummer 8 van FC Groningen. De Noor tekende dinsdagmiddag in de Essent Lounge van Euroborg een contract voor drie seizoenen en de middenvelder heeft veel zin om de komende jaren in het groen-wit te spelen. “De club en ik hebben dezelfde waarden,” aldus een blije Yttergard Jenssen.

Naast de 28-jarige middenvelder was er nog een grote ster aanwezig op de perspresentatie van de Noor. Leonard, het 18 maanden oude zoontje, zag zijn vader na twee weken internationaal voetbal weer eens in levende lijve en wilde maar wat graag bij zijn pappa op schoot zitten toen deze werd gepresenteerd. Een speciaal shirt dat de FC voor de jongste Yttergard Jenssen als cadeautje had, wilde hij nog niet aan, maar daar gaat binnenkort vast verandering in komen.
Circus
“Er waren naast FC Groningen nog andere clubs geïnteresseerd, maar hier paste het complete plaatje,” beargumenteerde papa Yttergard Jenssen zijn keus voor de FC. “Sportief, maar ook voor mijn familie. We verwachten in augustus een tweede zoon, dus het gehele plaatje moest kloppen. We hebben straks twee kinderen, een hond en een paar katten, dus het is een behoorlijk circus bij ons thuis en het was daarom ook een belangrijke keuze voor mijn gezin. Mijn familie kan hier goed leven en ik vind Groningen een mooie stad. Nog mooier dan Amsterdam.”
De Kerstman
Yttergard Jenssen kreeg bij zijn presentatie direct de lachers op zijn hand toen hij zichzelf voorstelde aan de pers. “Ik kom uit Tromsö, heel hoog gelegen in Noorwegen, dus ben zo`n beetje de buurman van de Kerstman,” grapte de nieuweling. “Ik ben een middenvelder die hard werkt en graag aan de bal is. Ik ben ongelooflijk blij hier de komende drie jaren te mogen voetballen. Daarnaast is het leuk om weer in de kleuren groen-wit te spelen, de kleuren van mijn eerste club Fløya in Noorwegen.”
Waarden
De middenvelder weet dat hij al lang door FC Groningen werd gevolgd. “Ze kennen me zelfs misschien wel beter, dan ik mezelf ken en het was belangrijk dat ik naar een club zou gaan die me echt graag wilde hebben,” zegt Yttergard Jenssen. “De waarden van de club spreken me aan. FC Groningen is een positieve club, de Trots van het Noorden en heeft ambitie om in Europa te spelen. Net als ik. Ik heb goed over deze stap nagedacht en de timing was deze keer goed. Mijn beste jaren komen er nu aan en ik kijk er naar uit om goed bij deze club te presteren.”
Yttergard Jenssen komt in de persoon van Alexander Sørloth een landgenoot tegen, met wie hij de afgelopen weken bij het nationale team van Noorwegen al in de kleedkamer zat. “Alex is een goede jongen en een goede voetballer. Hij heeft de verhalen die ik kende over Groningen bevestigd en heeft me veel over de club verteld. Sørloth gaat hier nog veel mooie dingen laten zien, daar ben ik zeker van. Ik kijk er naar uit om samen met hem te spelen.”
Goede ambassadeur
Met die andere Noor die zoveel succes had in Groningen, Erik Nevland, is Yttergard Jenssen ook bekend. Al heeft hij geen persoonlijk contact met de voormalige publiekheld. “We hebben wel eens tegen elkaar gespeeld, maar verder niet. Ik volg hem op Twitter en Erik is altijd heel positief over FC Groningen. Hij is een goede ambassadeur voor de club.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’