Xbox one-competitie eDivisie start op op 22 januari

22 januari 2019

De Xbox One-competitie van de edivisie start op dinsdag 22 januari, wanneer de eerste wedstrijden worden uitgezonden op FOX Sports. De eerste speelronde start direct met een topper in poule C. Nick neemt het op tegen Jaey Daalhuisen (Feyenoord).

xbox edivisie FCG-Feyenoord.png 2019

Eerste wedstrijden op 22 januari, duels verspreid over twee weken

Op dinsdag 22 januari trapt de Xbox One-competitie om 15.30 uur af op FOX Sports.
De definitieve uitslag tussen twee spelers wordt bepaald op basis van twee ontmoetingen, een ‘thuis-‘ en een ‘uitwedstrijd’. Waar in de PlayStation 4-competitie beide ontmoetingen in één uitzending kon worden bekeken, is dat in de Xbox One-competitie anders. De ‘uitwedstrijd’ wordt een week na de ‘thuiswedstrijd’ uitgezonden. 

Poule-indeling-Xbox_b

Global Series Points en eTribune

Hoe beter de spelers in de Xbox One-competitie presteren, hoe meer Global Series Points zij ontvangen. Het aantal Global Series Points speelt een belangrijke rol in de kwalificatie voor de Global Series Playoffs; het voorstadium van de FIFA eWorld Cup. De winnaar ontvangt 850 punten, de nummer twee krijgt er 450.

_competitie_tabel_v02

Nederlands kampioen

Aan het einde van het seizoen neemt de winnaar van de Xbox One-competitie het in de zogenaamde eTribune op tegen Dani Visser, de winnaar van de PlayStation 4-competitie. In dit onderlinge duel wordt bepaald wie zich Nederlands kampioen FIFA 19 mag noemen.

#ESFCG digitale backdrop oktober 2018

Laatste nieuws