string(9) "claudebot"

Wormuth over zondag: ‘Een overwinning!’.

Vrijdag 19 augustus 2022 om 13:00

Zondagmiddag om 12.15 uur speelt FC Groningen de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen 2022/2023. Go Ahead Eagles is de tegenstander. Supporters wordt na een oproep van de Noordtribune Groningen verzocht zoveel mogelijk in het groen-wit naar de wedstrijd te komen. Spelers en supporters zullen samen strijden voor de Trots van het Noorden wat moet gaan resulteren in de eerste overwinning van het seizoen. 

20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM032

Hoofdtrainer Frank Wormuth van FC Groningen wil niet al te lang stilstaan bij de 6-1 nederlaag van vorige week tegen Ajax en beschouwt het resultaat in Amsterdam als “een uitzondering”. Daarmee wil de Duitse oefenmeester het forse verlies echter niet bagatelliseren. “De spelers waren een dag na de nederlaag tegen Ajax echt heel teleurgesteld in hun eigen prestatie. Maar het mooie in het voetbal is dat je binnen een week al weer een nieuwe kans krijgt om je te herstellen. Ik proef die wil bij de spelers.”

Dadendrang
Van die dadendrang moet Go Ahead Eagles zondagmiddag het slachtoffer worden in Euroborg. Op de vraag wat hij weet van de tegenstander uit Deventer antwoordt Wormuth: “Voldoende om te weten dat we thuis van ze kunnen winnen. Wij moeten ons vasthouden aan ons spel van de eerste 35 minuten tegen FC Volendam. Dat willen we graag langer zien: 90 minuten plus. Wat ik zondag van mijn ploeg wil zien? Een overwinning!”

Wormuth kan daarbij beschikken over een voltallige selectie. “Alle 23 veldspelers en de vier keepers staan op het trainingsveld. Wij kunnen niet de hele groep meenemen naar de wedstrijd van zondag en zullen dus keuzes moeten maken.”

FC Groningen – Go Ahead Eagles staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Het stadion opent om 10.45 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Strand Larsen
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester ook ingaat op de situatie rond Jorgen Strand Larsen.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus