Wormuth: ‘Met elkaar aan één touw trekken’

9 september 2022

FC Groningen dient zich zondagmiddag in Leeuwarden te herpakken na de 0-1 thuisnederlaag tegen Vitesse van afgelopen weekend. De Trots van het Noorden kruist vanaf 14.30 uur de degens met Cambuur. Hoofdtrainer Frank Wormuth kan voor het duel in de hoofdstad van Friesland voor het eerst beschikken over spits Ricardo Pepi. De werkvergunning voor de Amerikaans international is binnen.

20220904GRONINGENVITESSE093

FC Groningen kwam afgelopen zondag lelijk voor de dag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Spelers en staf hebben het met 0-1 verloren duel in Euroborg daags erna uitgebreid met elkaar besproken. De conclusie? “Hebben we niet,” stelt Frank Wormuth. “We hebben het gehad over techniek, tactiek en fysiek, maar de spelers geven aan dat het daar allemaal niet aan heeft gelegen. Ze hebben er geen verklaring voor waarom onze cijfers in alle opzichten niet goed waren. Het was een collectieve off-day. Je zag het na tien minuten al en we zijn niet in staat geweest het om te draaien. Het was voor ons allemaal een grote teleurstelling.”

Nieuwe spitsen
Het vizier is daarna gericht op het bestrijden van Cambuur. Dat gaat de ploeg van Wormuth doen met de steun van een vol uitvak in Leeuwarden. De Duitse oefenmeester kan tegen Cambuur voor het eerst beschikken over Ricardo Pepi. Wormuth geeft echter wel een winstwaarschuwing af voor de Amerikaanse spits en de andere nieuwe aanvaller van FC Groningen, Florian Krüger. “Beiden hebben de afgelopen periode niet veel speelminuten gehad. Ze zijn inzetbaar, maar nog niet fit op de manier zoals wij dat graag zien. Daarom wil ik de supporters voorbereiden: we hebben tijd nodig. Beide spelers moeten wennen aan een nieuwe omgeving, aan de teamgenoten, de werkwijze en de Eredivisie. We zijn onderweg en moeten geduld hebben. Ik weet dat mensen het liever niet horen, maar het is wel de realiteit.”

Wormuth besluit met optimisme. “Langzaam maar zeker zie ik een ploeg die met elkaar aan één touw trekt. Ik ben positief wat de toekomst betreft.”

Voorbeschouwing
Cambuur – FC Groningen in speelronde 6 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op het duel met Cambuur, waarin de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer vertelt over een verrassende ontdekking die hij deed bij zijn bezoek aan Cambuur – AZ.

Laatste nieuws