Wormuth: ‘Je begint niet met het dak’

29 juli 2022

FC Groningen kent zaterdagmiddag (30 juli) de generale repetitie voordat volgende week het Eredivisieseizoen 2022/2023 van start gaat. In de eigen Euroborg kruist de Trots van het Noorden vanaf 16.00 uur de degens met Osasuna. De club uit Pamplona is een gedegen tegenstander die al jaren stabiel presteert in LaLiga, de sterke Spaanse competitie. Hoofdtrainer Frank Wormuth is heel benieuwd hoe zijn ploeg voor eigen publiek voor de dag komt. “We zijn met een proces bezig, maar de jongens werken hard.”

Na bijna zes weken voorbereiding vindt de Duitse oefenmeester het nog altijd lastig om heel goed te kunnen beoordelen hoe zijn ploeg ervoor staat. “Wat duidelijk is, is dat er dingen nog beter moeten. Maar het is als het bouwen van een huis; dan begin je ook niet met het dak, dan begin je met de kelder en leg je het fundament voor de rest van het huis. Na de wedstrijd tegen Osasuna weten we weer wat meer en hebben we nog een week voor de start van de competitie. Tegen FC Volendam moeten we er klaar voor zijn.”

Wormuth kan zaterdagmiddag in Euroborg om uiteenlopende redenen niet beschikken over keeper Jan Hoekstra, Marin Sverko, Nordin Musampa, Emmanuel Matuta en Daniël van Kaam.

20220702GRONINGENPAOKSALONKI028

Aanvoerder
De technische staf heeft de spelersgroep gevraagd wie volgens hen de nieuwe aanvoerder van FC Groningen voor het seizoen 2022/2023 moet zijn. Uit de stemming kwam de naam van Joey Pelupessy naar boven. Die uitkomst sloot aan bij de gedachten van de staf. Dit betekent dat nieuwkomer Pelupessy direct bij zijn entree in Euroborg de eerste aanvoerder zal zijn van de FC. Reserve-aanvoerder is Laros Duarte.

Bekijk de gehele voorbeschouwing met Frank Wormuth waarin hij een update geeft voor de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Osasuna. Daarnaast vertelt de hoofdtrainer ook over de keuze voor Pelupessy als nieuwe aanvoerder van FC Groningen en Michael Verrips als eerste doelman voor het seizoen 2022/2023.

Laatste nieuws