string(9) "claudebot"

Wormuth: ‘Het aantal speelminuten vergroten’.

Vrijdag 15 juli 2022 om 16:00

FC Groningen speelt komend weekend twee oefenwedstrijden. Zaterdag reist de Trots van het Noorden af naar Duitsland. Om 13.00 uur wordt er in het Stadion an der Bremer Brücke afgetrapt tegen VfL Osnabrück. Het oefenduel duurt in totaal twee uur, maar er zijn op verschillende momenten pauzes ingepland. Zondagmiddag om 14.00 uur wacht in Rolde het treffen met FC Emmen. Doel van het dubbele wedstrijdprogramma is volgens Frank Wormuth om het aantal speelminuten voor de spelers op te voeren. “We willen de jongens een beetje moe maken,” vertelt de Duitse oefenmeester met een glimlach.

ts7

Daar waar de voorbereidingsperiode van FC Groningen halverwege is, staat VfL Osnabrück een week voor de start van de 3. Bundesliga. Voor wat het waard is: de Duitsers zijn in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 nog ongeslagen. Zo werd bijvoorbeeld in de strijd om de VW Cup gelijkgespeeld tegen Hannover 96 (1-1) en met 3-1 gewonnen van VfL Wolfsburg. Vorig jaar oefende FC Groningen ook tegen VfL Osnabrück en werd het in het Quitt Stadion van Ankum 0-1 voor de Trots van het Noorden.

Leren
In deze fase van de voorbereiding zeggen de resultaten Wormuth niets. “We willen altijd winnen, maar de uitslag is nu nog niet belangrijk. We moeten vooral leren. Zoals van de wedstrijd vorige week tegen Hannover (die voor FC Groningen met 3-0 verloren ging, red.). We hebben gewerkt aan het als ploeg beter verdedigen, maar we mogen tegelijkertijd het aanvallende deel niet vergeten.”

Daar krijgt het team in ieder geval zaterdagmiddag twee uur de tijd voor. De wedstrijd duurt in totaal 120 minuten, maar het duel is opgedeeld in diverse blokken. Na 45 minuten is er een eerste korte pauze. Na een uur wordt de wedstrijd opnieuw stilgelegd en is dat voor FC Groningen het moment waarop er wisselingen zullen gaan plaatsvinden. Na 90 minuten spelen is de derde en laatste pauze van de middag. Na 120 speelminuten zal het laatste fluitsignaal in Osnabrück klinken.

FC Groningen – FC Emmen
Zondagmiddag spelen FC Groningen en FC Emmen “gewoon” 2 x 45 minuten tegen elkaar. Vanuit het Groningse kamp was het verzoek neergelegd om ook in Rolde twee keer een uur te voetballen, maar na overleg met FC Emmen is hiervan afgezien. De aftrap op Sportpark Boerbos is zondagmiddag om 14.00 uur.

Samenvattingen
Van beide oefenduels zullen samenvattingen met de hoogtepunten uit de wedstrijden te zien zijn op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth in aanloop naar het oefenprogramma van komend weekeinde.
 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus