Wormuth: ‘Er is nu rust en duidelijkheid’

4 september 2022

Het transferwindow is gesloten en Frank Wormuth en zijn staf weten nu met welke selectie zij aan de slag kunnen tot aan de competitiebreak voor het WK. FC Groningen gaat na de recordtransfer van Jørgen Strand Larsen naar RC Celta en de verhuur van Romano Postema aan Roda JC verder met de nieuwe spitsen Florian Krüger en Ricardo Pepi. De Amerikaan is zondag nog niet speelgerechtigd als de Trots van het Noorden in eigen huis aantreedt tegen Vitesse. De aftrap in Euroborg is zondagmiddag om 16.45 uur.

Wormuth1

Ricardo Pepi is een niet-EU-speler en heeft om die reden een werkvergunning nodig. Die papiermolen is direct na het aantrekken van de Amerikaanse spits door FC Groningen in gang gezet, maar de benodigde formaliteiten kunnen door de betreffende overheidsinstanties niet tijdig worden afgerond.

Florian Krüger is wel inzetbaar tegen Vitesse. Neraysho Kasanwirjo en Ramon Pascal Lundqvist zijn nog twijfelgevallen voor het competitieduel in speelronde 5 van de Eredivisie. Wat FC Groningen van de tegenstander kan verwachten, is voor hoofdtrainer Frank Wormuth nog niet helemaal duidelijk. “Ook zij hebben 2, 3 nieuwe spelers. Gaan die direct spelen? Wijzigen ze wellicht de speelwijze? Allemaal vragen waarop we pas zondag de antwoorden gaan krijgen.”

Transferweek
Wormuth zucht als hij wordt gevraagd hoe de Duitse oefenmeester de afgelopen transferweek heeft ervaren. “Stress en heel veel druk. We hebben de afgelopen dagen veel wisselingen gehad binnen de selectie. Dat geeft altijd onrust. Iedereen en alle trainers zeggen ieder jaar hetzelfde: waarom kan de markt niet worden gesloten als de competities beginnen? Maar voor Jørgen is het een fantastische stap, naar een hele mooie competitie. Ik hoop dat hij het goed gaat doen. Ik ben in ieder geval blij dat deze periode voorbij is en er nu rust en duidelijkheid is. We gaan aan de slag!”

FC Groningen – Vitesse staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het stadion opent om 15.15 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Krüger en Pepi
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester tevens zijn licht laat schijnen op de nieuwe aanvallers Florian Krüger en Ricardo Pepi.

Laatste nieuws