Wormuth: ‘Agressief en met enthousiasme spelen’

30 september 2022

FC Groningen begint komend weekend aan het laatste blok van zeven Eredivisiewedstrijden voordat het WK in Qatar gaat beginnen. De Trots van het Noorden krijgt direct de kans om met twee thuiswedstrijden op rij te laten zien wat het tot aan de winterstop voor ogen heeft. Te beginnen zaterdagavond als het in de competitie nog ongeslagen AZ naar Euroborg komt. De aftrap is om 18.45 uur.

20220904GRONINGENVITESSE093

Hoofdtrainer Frank Wormuth heeft met zijn staf de interlandperiode onder meer gebruikt voor trainingen en een besloten oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag, die met 1-3 werd gewonnen. De maker van twee doelpunten in die wedstrijd – Paulos Abraham – ontbreekt echter zaterdagavond op het appel, vertelt Wormuth. “Hij is jammer genoeg geblesseerd geraakt, evenals Dala Irandust en Yahya Kalley. Zij ontbreken dus. Daarnaast is Luciano Valente een twijfelgeval.”

De jongeling in de selectie van FC Groningen kent spierklachten nadat hij op pad is geweest met Italië onder-20. Ook Tomas Suslov, Ricardo Pepi en Damil Dankerlui vertegenwoordigden hun land in de afgelopen periode. Zij zijn fit teruggekeerd in Groningen en tegen AZ inzetbaar.

Strijdwijze
Wormuth kondigt aan dat de strijdwijze tegen AZ zaterdagavond anders zal zijn dan tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta in Rotterdam. “Natuurlijk, we spelen thuis,” klinkt het strijdvaardig uit de mond van de Duitse oefenmeester. “Soms – als we gedurende de wedstrijd een resultaat willen binnen halen – maken we gebruik van vijf verdedigers. Tegen AZ zullen we zeker niet zo starten. Ik hoop dat we gaan zien wat de jongens op de trainingen al doen. We willen en moeten tegen AZ agressief druk zetten en vooral met enthousiasme spelen, dan krijgen we het publiek achter ons.”

FC Groningen – AZ staat zaterdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Het stadion opent de poorten om 17.15 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester onder meer terugkijkt op de manier van spelen tegen Sparta Rotterdam, het ombouwen van een team en de intenties tegen AZ.

Laatste nieuws