string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Woensdag stadsderby tegen Be Quick 1887’.

Dinsdag 03 september 2013 om 14:33

In de 444ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gelijkspel tegen Ajax in een uitverkochte Euroborg. Verder blikt hij vooruit op de oefenwedstrijd tegen Be Quick, die woensdagvond in Stadion Esserberg wordt gespeeld en waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

“Afgelopen zondag hebben we in Euroborg een punt gehaald tegen regerend landskampioen Ajax. In de slotfase hadden we zelfs nog een enorme kans op de overwinning, maar al met al kunnen we terugkijken op een mooi duel waarin tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Bovendien waren de reguliere kaarten voor het eerst dit seizoen helemaal uitverkocht. De sfeer in Euroborg was weer dik in orde.”
Aftrap
“Morgenavond (woensdag – red.) spelen we een oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887, dat voor het eerst uitkomt in de Topklasse van het amateurvoetbal. De wedstrijd in Stadion Esserberg begint om 19.00 uur en de toegang bedraagt voor iedereen slechts 2 euro. De kassa’s zijn vanaf 17.30 uur geopend en er is geen voorverkoop. De opbrengst van het duel komt ten goede aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
“Voorzitter van deze stichting, Commissaris der Koning Max van den Berg, zal de aftrap verrichten van de stadsderby. Voorafgaand aan het oefenduel zullen sponsors van beide clubs deelnemen aan een gezamenlijk diner. Ook hiervan gaat de opbrengst naar de stichting. Beide clubs hopen van de onderlinge wedstrijd een jaarlijkse traditie te maken.”
Internationals
“Komende week staan weer diverse interlands op het programma. FC Groningen levert dit keer een zevental internationals aan de diverse nationale elftallen. Andraz Kirm (Slovenië), Timo Letschert (Jong Oranje), Krisztian Adorjan (Jong Hongarije), Filip Kostic (Jong Servië), Stefan van der Lei (Nederlands Beloften Elftal), Richairo Zivkovic (Oranje onder-18) en Keziah Veendorp (Oranje onder-17) zullen zich de komende week melden.”
Verkoop
“Behalve Veendorp van FC Groningen A1 melden de overige zes spelers zich uiterlijk woensdag 11 september weer voor de voorbereiding op sc Heerenveen-Groningen, de derby van het noorden die op zondag 15 september in het Abe Lenstra Stadion wordt gespeeld. De verkoop voor FC-fans voor deze wedstrijd loopt zeer voorspoedig. Een vol gastenvak in Heerenveen zou betekenen dat FC Groningen na de uitduels met Cambuur en Go Ahead Eagles drie uitwedstrijden op rij door een uitverkocht gastenvak zou worden gesteund.”
“Nu het seizoen twee thuiswedstrijden onderweg is, worden de prijzen van de seizoenkaarten weer met 10 euro verlaagd. De korting op de reguliere prijs is nu 20 euro lager voor alle kaarten. De korting geldt bij contante betaling in de Fan Corner Groningen. De verkoop voor RKC-thuis van zaterdag 21 september (19.45 uur) is inmiddels gestart voor (Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen. Komende vrijdag, 6 september, start via deze website, de Fan Corner Groningen en bij TicketBox/Primera de kaartverkoop zonder restricties.”
Beloften en jeugd
“Gisteravond speelde Jong FC Groningen een oefenduel met Jong FC Utrecht, dat met 3-1 werd gewonnen. Donderdagmiddag spelen de Beloften opnieuw een oefenwedstrijd, nu in en tegen Jong Heerenveen. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor de ploeg van trainer Paul Raveneau is pas weer op maandag 16 september, thuis tegen Jong FC Dordrecht.”
“Diverse jeugdteams van FC Groningen zijn alweer begonnen aan de beker- en/of competitieverplichtingen. Vanavond (dinsdag – red.) start de competitie voor FC Groningen D1.  Zaterdag gaan de C1 en C2 beginnen in de competitie. D2 tenslotte, start op zaterdag 14 september in competitieverband.”
Boekestafette
“Maandagmiddag onthulde oud-FC Groningen aanvaller Arjen Robben in Noordwijk de eerste zin en de voorkant van zijn ‘eigen’ kinderboek. Het was de aanzet van een bijzonder project van de Stichting Lezen en Schrijven en Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Twaalf basisscholen in Groningen gaan vanaf volgende week gezamenlijk een verhaal schrijven over Robben, die in het boek met Bayern München opnieuw de Champions League gaat winnen.”
Jouw feest in het ‘FC Café’
“Wil jij met je vrienden en/of familie een feest vieren in je ‘eigen’ café in Euroborg? Dit kan als supporter van FC Groningen in het FC Café. Een hele avond feest in je ‘eigen FC Groningen kroeg’. Neem vrijblijvend contact met ons op via 050 – 587 87 87 of organisatiebureau@fcgroningen.nl. Euroborg, dé locatie voor uw evenementen!”
Helden van Amstel
“Komende zaterdag staan De Helden van Amstel LIVE! voor het derde jaar achtereen in Groningen en voor de eerste keer op P2 van Euroborg. Diverse Nederlandse topartiesten zullen in een enorme festivaltent de grootste hits van hun muzikale helden vertolken in een ruim drie uur durende sfeervolle liveshow! DI-RECT, Trijntje Oosterhuis, Xander de Buisonjé en VanVelzen eren helden als Queen, U2, Michael Jackson, James Brown, Lenny Kravitz en Rihanna. Inmiddels is de organisatie al met de opbouw begonnen. Om die reden is P2 tot en met woensdag 11 september niet beschikbaar voor parkeren.”
Geschenk
“Afgelopen donderdagavond vond in het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Daar werd bekend dat onze hoofdsponsor Essent ook de komende vier seizoenen als hoofdsponsor verbonden blijft aan de Supportersvereniging.”
“De aanwezige leden besloten donderdag unaniem tot een forse investering voor het jubileumjaar 2014, waarin de vereniging dertig jaar bestaat. Ter ere van het zesde lustrum zal onder meer een bronzen beeld van clublegende Tonny van Leeuwen voor Euroborg worden geplaatst. Deze zal volgend jaar rond deze tijd worden onthuld voor het stadion. Een prachtig gebaar van de Supportersvereniging en haar leden.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’