string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

WK-vergoeding voor FC-spelers.

Donderdag 03 juni 2010 om 13:38

Zoals wellicht bekend is, nemen Thomas Enevoldsen en Tim Matavz namens respectievelijk Denemarken en Slovenië deel aan het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Van de wereldvoetbalbond FIFA ontvangt FC Groningen een dagvergoeding voor deze twee WK-gangers.

Afgelopen woensdag zijn de clubs, op welke dit van toepassing is, door de KNVB schriftelijk geïnformeerd over de hoogte van deze vergoeding. Dit wijkt af van het eerder deze week in de wekelijkse online nieuwsbrief van directie en management genoemde bedrag op deze website.
Compensatie
De FIFA stelt een compensatie van 1.600 US dollar per speler per dag beschikbaar, te rekenen vanaf twee weken voorafgaand aan het toernooi tot de dag na de uitschakeling. Dit bedrag per speler komt naar rato toe aan de clubs waar de speler in de twee seizoenen voorafgaand aan het WK onder contract stond. De exacte bedragen worden na het eindtoernooi door de FIFA berekend en aan de clubs uitbetaald via de nationale bonden, in het geval van FC Groningen dus door de KNVB.
Volledige vergoeding
Voor de situatie van Tim Matavz geldt dat FC Groningen de volledige vergoeding ontvangt omdat hij de gehele twee jaar onder contract stond bij de Trots van het Noorden. De compensatie voor Matavz bedraagt dus minimaal 27 WK-dagen maal 1.600 US dollar.
Thomas Enevoldsen staat sinds 1 september 2009 onder contract in Euroborg en dus krijgt de FC tien maanden uitgekeerd. Denemarken speelt de laatste poulewedstrijd een dag na Slovenië, op donderdag 24 juni, en dus is er in het geval van Enevoldsen een minimale vergoeding voor WK-28 dagen.
Extra
Tegen de huidige dollarkoers zal FC Groningen in ieder geval een totaalbedrag van rond de 50.000 euro tegemoet kunnen zien. Als Slovenië en/of Denemarken verder komt in het toernooi, kan respectievelijk zo’n 1.300 euro en 600 euro per dag extra worden bijgeschreven.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard