string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘WK-kwalificatieduel Oranje Leeuwinnen in Groningen’.

Dinsdag 22 augustus 2017 om 14:28

In de 644ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het uitduel met Ajax, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en het oefenduel met St. Pauli en kondigt hij aan dat het Noordlease Stadion in Groningen op dinsdag 24 oktober het decor is voor de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Noorwegen.

“We hebben afgelopen zondag helaas geen rol van betekenis kunnen spelen in de Amsterdam ArenA. We waren te veel figurant en konden geen vuist maken tegen Ajax. Dat was teleurstellend, aangezien we na onze openingswedstrijd tegen sc Heerenveen het gevoel hadden dat we met onze manier van spelen resultaat zouden kunnen halen in Amsterdam. Dat viel dus vies tegen.”
 
“Zondag wacht ons een nieuwe uitdaging, want het in goede vorm verkerende FC Utrecht is dan de tegenstander in het Noordlease Stadion. De aftrap zondagmiddag is om 16.45 uur. De kaartverkoop voor ons tweede thuisduel van dit nieuwe seizoen loopt en er kunnen zonder restricties kaarten worden aangeschaft, onder meer online via deze website.”
 
St. Pauli
“Dat geldt ook voor onze oefenwedstrijd tegen het Duitse FC St. Pauli. De 2.Bundesligaclub is op vrijdag 1 september om 18.00 uur de tegenstander in het Ahe Stadion van Rotenburger SV in Rotenburg, een plaats gelegen tussen Bremen en Hamburg. In de voorverkoop zijn er voor FC Groningen-supporters driehonderd kaarten beschikbaar. Per seizoen- of clubcard kan via deze website maximaal één ticket van 13 euro worden gekocht.”
 
Aandacht
“Zoals voor de Open Dag en onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen al gememoreerd: punt van aandacht blijft de komende jaren de bereikbaarheid van Groningen in het algemeen en ons stadion op wedstrijddagen in het bijzonder. Zoals inmiddels ongetwijfeld bekend is, gaat de komende jaren de zuidelijke ringweg op de schop. Een grootschalig project dat – hoe vervelend ook – tot extra verkeersdrukte gaat leiden en de bereikbaarheid van ons stadion minder makkelijk maakt.”
 
“Wellicht is het voor supporters dan ook een suggestie om daar waar mogelijk op wedstrijddagen zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Voor automobilisten verwijzen wij graag naar de pendelbusdiensten vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren. Het advies is in alle gevallen om tijdig richting het stadion te komen.”
 
‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017’
“Gisteravond (maandag – red.) was het jaarlijkse Voetbalgala. Hier werd onder meer de ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017’ verkozen. Sergio Padt was één van de drie genomineerden voor deze prijs. Net als de andere kandidaat, sc Heerenveen-speler Morten Thorsby, ging de eretitel aan Padt voorbij. Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag won en vanaf deze plaats feliciteren wij hem met zijn uitverkiezing. De prijs wordt door de Eredivisie en VriendenLoterij jaarlijks uitgereikt aan een speler, die zich op een bijzondere manier inzet voor maatschappelijke doelen en activiteiten.”
 
Vrouwen-interland
“Op dinsdag 24 oktober hebben we in Groningen een primeur. Dan speelt het Nederlands vrouwenelftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in het Noordlease Stadion. Het wordt het eerste optreden van de populaire Oranje Leeuwinnen in eigen land, na hun onlangs behaalde EK-titel.”
 
“Wij hebben ons sterk gemaakt voor dit WK-kwalificatieduel in Groningen. We vinden het dan ook hartstikke mooi dat we deze vrouwen-interland hier, tijdens de herfstvakantieperiode voor Noord-Nederland, samen met de KNVB kunnen en mogen organiseren. Nadere details over het aanvangstijdstip van de wedstrijd en de kaartverkoop volgen.”

Loting
“Tot slot de mededeling dat er komende zaterdag, 26 augustus, zal worden geloot voor de eerste hoofdronde van het KNVB-bekertoernooi. Deze ronde wordt afgewerkt op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 september.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’