Wisselende resultaten voor jeugdteams.

Zondag 25 januari 2009 om 12:07

FC Groningen B1 heeft zaterdagmiddag gewonnen van NAC Breda. De C1 ging thuis onderuit tegen Ajax nadat de D1 had afgerekend met Union. C2 speelde gelijk bij Willem II in Tilburg.

De B’ers wonnen op kunstgras met 2-1 van NAC Breda. Paulo Francisco en Serrano Ribbink scoorden voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker, die daardoor een plekje steeg op de ranglijst. Ze staan nu vijfde.

FC Groningen C1 ging na een 0-1 ruststand met 0-4 onderuit tegen koploper Ajax C1. Groningen staat na de derde nederlaag van het seizoen op de derde plek van de ranglijst.

De C2 hervatte het seizoen met een uitduel bij Willem II in Tilburg. Na een gelijk opgaande eerste helft was de thuisploeg in het begin van de tweede helft iets sterker en kwam de ploeg ook op voorsprong. Youri Ploeger bracht de C2 vervolgens op gelijke hoogte. Groningen had alle kansen op de winst, waaronder een strafschop en schoot nog op paal en lat. Toch kwam in de 1-1 stand geen wijziging meer.

De D1 dendert ook in 2009 rustig door. Op eigen veld werd Union uit Malden met 3-0 verslagen: Willem Gootjes 1-0, Richairo Zivkovic 2-0, Kasper Oldenburger 3-0. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame heeft nog steeds maar twee verliespunten en drie tegendoelpunten na veertien ontmoetingen.

De uitwedstrijd van A1 bij FC Utrecht en de oefenpot van D2 werden afgelast.