Vrijdag 08 juli 2011 om 22:53

Vandaag kwamen alle jeugdteams van FC Groningen/Cambuur voor de laatste maal in actie. Vanaf woensdag is het vakantie waarna de teams in augustus de draad weer oppakken. Heerenveen/Emmen was in de vier onderlinge duels driemaal te sterk. Enkel de A-junioren wisten gelijk te spelen.

H’VEEN/EMMEN A1 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (62.), 1-1 Arjen Hagenauw (87.)
In Langezwaag kwam de ploeg van trainer Paul Raveneau na ruim een half uur spelen op achterstand. Toch was het gelijkwaardig aan de thuisploeg en raakte het nog de lat. Na rust bleef het duel in evenwicht en gaven beide teams niets op elkaar toe. Ook qua kansenverhouding was het gelijk. Pas drie minuten voor tijd kwam FCG verdiend op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Robby Holder wist nieuweling Arjen Hagenauw knap raak te koppen..

FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-2 HEERENVEEN/EMMEN B1
0-1 (72.), 0-2 (79.)
Op Corpus den Hoorn maakten de eerste- en eredivisionist er een open wedstrijd van. De thuisploeg liet voor rust enkele prachtige kansen onbenut. Ook de gasten kwamen er een aantal malen gevaarlijk uit. Gescoord werd er in de eerste veertig minuten echter niet. Na de pauze hield de ploeg van trainer Peter Moltmaker aanvankelijk goed stand maar in de slotfase werden enkele slordigheden afgestraft waardoor de gasten toch nog met de winst aan de haal gingen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR O.16 6-4 ACV B1
1-0 Hussein Igiraneza (5.), 2-0 Anton Hekman (15.), 2-1 (20.), 3-1 Hussein Igiraneza (30.), 4-1 Hussein Igiraneza (38.), 5-1 Aleksander Jankovic (59.), 6-1 Denzel Dijkstra (64.), 6-2 (67.), 6-3 (69.), 6-4 (76.)

De onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra leek in de eerste helft op een simpele zege af te stevenen. Hussein Igiraneza scoorde driemaal, waarvan een uit een strafschop, waardoor de ruststand werd bereikt op 4-1. Na de hervatting kreeg de ploeg uit Assen kans op kans. Die werden echter gemist waarna de thuisploeg via Aleksander Jankovic en Denzel Dijkstra wel scoorde. Vervolgens ging het kansenfestival aan de andere kant gewoon verder en ditmaal wisten de gasten er wel raad mee. ACV kwam terug tot 6-4 en miste daarnaast in de slotminuten nog enkele malen in kansrijke positie.

HEERENVEEN/EMMEN C1 4-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Rutger Etten (29.), 0-2 Jari Slort (34.), 1-2 (35.), 2-2 (40.), 3-2 (45.), 4-2 (57.)
De C-junioren van FCG hadden al na een kwartier een tegenvaller te verwerken toen doelman Erwin Heidekamp geblesseerd uitviel. De ploeg voetbalde beter dan H’veen/Emmen en creeerde ook de meeste kansen. De 2-0 voorsprong, genomen dankzij treffers van Rutger Etten en Jari Slort, was dan ook verdiend te noemen. Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer en in de tweede helft kreeg FCG problemen met het opportunisme van de thuisploeg. Voetballend kwamen de gasten er niet meer uit en dankzij drie treffers in zeventien minuten ging de zege naar H’veen/Emmen. De 4-2 viel na handspel in de zestienmeter uit een strafschop.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 4-1 FCG/CAMBUUR C2
1-0 Brandon Hartsuiker (10.), 2-0 Marcel Mannes (32.), 3-0 Nagesh Amatsaleh (35.), 3-1 (42.), 4-1 Marcel Mannes (43.)
In de eerste helft kregen de gasten de eerste goede kans. De thuisploeg speelde echter verzorgder en was technisch ook de betere ploeg. Maar het had wel moeite met het stevige spel van de tegenstander. Dankzij twee treffers vlak voor rust werd het duel op slot gegooid. In de tweede 35 minuten kwam FCG/Cambuur nog wel terug, meteen daarna strafte Mannes een fout af waardoor uiteindelijk met drie doelpunten verschil werd gewonnen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 1-3 HEERENVEEN/EMMEN D1
1-0 Tristan Cooke (24.), 1-1 (25.), 1-2 (34.), 1-3 (55.)
De ploeg van trainer Hugo was vaker op de vijandelijke helft te vinden, de tegenstander wist echter optimaal te profiteren van de kansen. Na twintig minuten raakte Tristan Cooke met een afstandsschot de paal. Vier minuten later trof de aanvaller wel doel uit een corner. Een minuut later wist de uitploeg uit een spaarzame tegenaanval de gelijkmaker te scoren. Vrij snel in de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong en belandde een vrije trap op de lat. FCG probeerde het wel, was in grote gedeelten ook baas op het veld, maar echt gevaarlijk werd het niet. De beslissing viel vijf minuten voor het eindsignaal.

ROLDER BOYS D1 0-9 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Boy Spijkerman (6.), 0-2 Lion Kalentjev (9.), 0-3 Boy Spijkerman (12.), 0-4 Luca Prljic (30.), 0-5 Jearl Margaritha (31.), 0-6 Lion Kalentjev (40.), 0-7 Mark te Velde (44.), 0-8 Mark te Velde (55.), 0-9 Jearl Margaritha (59.)
De eerstejaars D-pupillen hadden geen kind aan hun tegenstander. Voor rust wist Boy Spijkerman tweemaal doel te treffen, in de tweede helft lukte Mark te Velde dat ook. Overigens werd de tegenstander uit Rolde gecoacht door Marnick Ottens, speler van FC Groningen/Cambuur A1.
NIEUWS
A-junioren openen competitie thuis
Voor FC Groningen/Cambuur A1 gaat de competitie reeds op woensdag 24 augustus van start. In de Nike Eredivisie speelt de ploeg van trainer Paul Raveneau tegen VA FC Twente A1. In het weekeinde daarvoor staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. De poule-indeling daarvan is nog niet bekend. VA FC Twente is ook de eerste tegenstander van FC Groningen/Cambuur B1. In de Eerste Divisie A treft de ploeg van trainer Peter Moltmaker op zaterdag 3 september het B2-elftal van de Tukkers in Hengelo. Een week later is Almere City B1 te gast op Corpus den Hoorn.
Eerste tegenstanders C-junioren ook bekend
De uitwedstrijd tegen Almere City FC C1 is voor FC Groningen/Cambuur C1 de opening van het nieuwe seizoen. De ploeg van de nieuwe trainer Rick Mulder treft daarna achtereenvolgens Zeeburgia C1 en AFC C1. Daarnaast komt de ploeg dit seizoen voor het eerst in actie in het nieuwe landelijke bekertoernooi voor C-elftallen. De eerstejaars C-junioren hebben op Opening Day wel een thuismatch op het programma staan. De mannen van trainer Rene Wollerich nemen het dan op tegen AZ C2. De najaarscompetitie bestaat dit seizoen weer uit twaalf teams. Het wedstrijdprogramma voor de beide D-teams is nog niet bekend.
Klik hier voor het volledig competitieschema
Hervatting in tweede week augustus
Voor zowel de A- als de B-junioren wordt de voorbereiding op het nieuwe seizoen op maandag 8 augustus hervat. Dan staan op Corpus de eerste trainingen op het programma. De overige teams beginnen een week later.
Eerste oefenduels na de break
Op zaterdag 13 augustus staan voor de twee oudste jeugdteams de eerste vriendschappelijke duels op de rol. Om 14.30 uur treft FCG A1 in Hollandscheveld VA FC Twente A1. Kickers Emden is in Duitsland de tegenstander van FCG B1. Aanvang van dit duel is 12.00 uur