string(9) "claudebot"

‘Winst voor iedereen voelbare opluchting’.

Dinsdag 04 september 2012 om 13:52

In de 395ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op het afgelopen weekend, waarin diverse mooie overwinningen werden geboekt. Ook werpt hij een blik in de agenda voor de komende week, die een interlandperiode bevat.

“Afgelopen vrijdag hebben we in de vierde speelronde van de Eredivisie onze eerste zege van dit seizoen geboekt. De 1-0 zege op ADO in Den Haag was een voelbare opluchting voor iedereen in en rond de club en geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.”
Hectische week
“De winst in Den Haag betekende het einde van een hectische week waarin nog twee mutaties in onze selectie plaatsvonden. We hebben zelf Sloveens international Andraz Kirm aangetrokken van het Poolse Wisla Krakow en middenvelder Tim Keurntjes is de rest van het seizoen verhuurd aan SC Cambuur. Vrijdagnacht sloot de transferperiode in Nederland en dit betekent dat clubs zich nu alleen nog kunnen versterker met spelers, die momenteel geen contract hebben.”
“In diverse andere landen binnen Europa loopt de transferperiode overigens opmerkelijk genoeg nog enkele dagen tot enkele weken langer door. Hierdoor bestaat de kans dat spelers uit de Eredivisie mogelijk toch nog verhuizen naar bijvoorbeeld de Turkse of Russische competitie. Een onduidelijke en vreemde situatie. Voor onze spelers heeft zich tot op heden geen andere club concreet gemeld. Wij gaan er dan ook vanuit dat we met de huidige selectie de eerste seizoenshelft vol maken.”
Internationals
“Vier spelers zijn deze week afwezig in verband met interlandverplichtingen. Tim Sparv (Finland – red.), Andraz Kirm (Slovenië – red.), Género Zeefuik (Jong Oranje – red.) en Stefan van der Lei (Beloften Oranje – red.) spelen voor hun vaderland. Ook verdediger Roland Baas van RVO FC Groningen/Cambuur B1 zal de komende week uitkomen voor een vertegenwoordigend elftal, namelijk Oranje onder-17.”
“Naast de uitzege van ons eerste elftal werden er de laatste dagen nog meer mooie overwinningen bijgeschreven. Zo wonnen onze Beloften gisteravond (maandag – red.) een belangrijk duel bij Jong De Graafschap (2-1). Verder wisten de A1 en B1 afgelopen weekend allebei in competitieverband te winnen van Ajax. De A1 won thuis met 3-0 en de B1 in Amsterdam met 3-2. Behalve de D3, dat komende zaterdag start, zijn alle jeugdteams weer in competitie.”
Kaartverkoop
“In de maand september staan twee thuiswedstrijden op het programma. De kaartverkoop voor deze duels in Euroborg met Vitesse (16 september – red.) en Roda JC Kerkrade (op 30 september – red.) is inmiddels gestart. Vrijdag begint voor (Seizoen)ClubCardhouders tevens de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, op zondag 7 oktober. De prijzen van alle seizoenkaarten zijn met 20 euro verlaagd, omdat we inmiddels twee thuiswedstrijden achter de rug hebben. Tot aan de winterstop zal na elk thuisduel 10 euro van de prijs afgaan.”
“Kaarten voor de autocombi en FanTour naar PEC Zwolle, op zaterdag 22 september gaan komende vrijdag om 9.00 uur in de verkoop. Wij hopen bij deze uitwedstrijd, op relatief korte reisafstand van Groningen, op een vol gastenvak om de ploeg dan aan de tweede uitzege van het seizoen te helpen. Vrijdag start ook de verkoop voor het bekerduel, dat FC Groningen op woensdag 26 september speelt bij GVVV in Veenendaal.”
Nederlagentoernooi
“Vanavond (dinsdag – red.) begint een nieuw evenement binnen het Amateurconvenant: het nederlagentoernooi. Onze A1 neemt het dit seizoen op acht dinsdagavonden op tegen het eerste team van verenigingen uit het Amateurconvenant. De amateurclub, die het beste resultaat neerzet tegen de ploeg van trainer Paul Raveneau, wint een bezoek aan een wedstrijd in Euroborg en krijgt een clinic voor jeugdleden aangeboden. De eerste tegenstander is vanavond Rood Zwart uit Baflo. Het duel begint om 19.00 uur.”
Waardering
“Grote waardering willen we uitspreken naar voetbalclub vv SGV uit Schildwolde. Deze amateurvereniging heeft het afgelopen halfjaar via diverse acties maar liefst 12.500 euro ingezameld voor Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens Stichting Nederland. Afgelopen zaterdag vormde een zeskamp, waarbij de selectiespelers Leandro Bacuna en Emil Johansson aanwezig waren, de afsluitende activiteit en werd een cheque overhandigd aan Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Een goed voorbeeld van de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen in ons verzorgingsgebied.”
Maatschappelijk
“Gistermiddag (maandag – red.) was de Stichting FC Groningen in de Maatschappij vertegenwoordigd bij de opening van Kledingbank Maxima, een winkel waar mensen met een bijstandsuitkering uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Haren tweemaal per jaar terecht kunnen voor nieuwe kleding. FC Groningen overhandigde bij deze gelegenheid een ingelijst shirt ter aankleding van de winkel.”
“Komende vrijdag is er weer een toernooi in het kader van de Dutch Career Cup, een initiatief van Stichting Life Goals (onderdeel van de KNVB), in samenwerking met Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), USG Restart en betaald voetbalclubs. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbal-/re-integratieprogramma voor werkzoekenden. In dit programma zetten voetbalclubs hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers aan een baan te helpen. Deze keer is FC Groningen één van de achttien deelnemers op een toernooi bij gastheer VVV-Venlo.”
Agenda
“Donderdagavond zal ondergetekende een informeel praatje houden voor de leden van de Vastgoedlounge over de start van het seizoen. Vrijdag is in diezelfde Vastgoedlounge een meer formele bijeenkomst. Die middag spreek ik voor de Raad voor Vastgoed van het Ministerie van Defensie.”
“Vrijdagavond zal salesmanager Geert Kuiper aanwezig zijn bij het ondernemersgala van ondernemingsorganisatie VNO-NCW in MartiniPlaza.”
Agendafunctie
“Het zal u bij het openen van deze website niet zijn ontgaan dat we een nieuwe lay-out in gebruik hebben genomen. Indien deze website niet helemaal goed wordt ingeladen in uw browser, is het aan te raden Ctrl+F5 in te drukken om de pagina helemaal te vernieuwen.”
“Daarnaast zijn wij een samenwerking aangegaan met Kalooga, dat is gespecialiseerd in het aanbieden van fotomateriaal. Een ander nieuw onderdeel op de website is de digitale agenda van Flogs, waarmee het wedstrijdschema van FC Groningen eenvoudig kan worden ingelezen in diverse toepassingen.”
Vertegenwoordiger Klankbordgroep
“Met de mededeling dat de Klankbordgroep op zoek is naar een nieuwe vertegenwoordiger voor de Tonny van Leeuwen Tribune, besluiten we deze nieuwsbrief. Klik voor meer informatie over deze functie op de link onderaan deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’