Winst voor de FC in Breda.

Maandag 18 mei 2015 om 13:46

Na de verloren thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, was het deze week tijd voor een overwinning. De laatste wedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen NAC in Breda. Het regende doelpunten voor de FC. Er werd maar liefst met 5 – 4 gewonnen van de ploeg uit Breda. De achtste plek in de ranglijst werd veilig gesteld!

Tjaronn Chery staat samen met zijn ploeggenoot, Michael de Leeuw, op een gelijk aantal competitietreffers dit seizoen. Met beide veertien treffers was de strijd tussen Chery en De Leeuw ook begonnen in de eerste helft. De eerst twee schotpogingen waren voor Tjaronn Chery. Het eerste doelpunt werd al in de 11de minuut gemaakt door Michael de Leeuw. Maar vijf minuten daarna was het al 1 – 1, door een doelpunt van Guyon Fernandez.

Na acht minuten kwam de FC weer op voorsprong, dankzij een mooi doelpunt van De Leeuw. Het was 1 – 2 voor de FC. Het duurde nog geen twee minuten of het was 2 – 2 door een doelpunt van Tighadouini. Na vijf minuten tekende De Leeuw de 2 – 3 aan op aangeven van Chery.

Halverwege de tweede helft schoot Chery de FC weer naar de achtste plaats op de ranglijst. Helaas bleef de 2 – 4 niet lang op het score bord staan want 3 minuten later schoot Tighadouini de 3 – 4 binnen. Een kwartier voor tijd kopte Fernandez de gelijkmaker binnen, 4 – 4. Vlak voor tijd maakte Hoesen het spannend voor de FC. Hij maakte de 4 – 5 op aangeven van Lindgren.

De achtste plek op de ranglijst is definitief! Voor de FC is het de negende keer in 10 seizoenen dat we eindigen in het linker rijtje. Naast het winnen van de KNVB-beker is dit opnieuw een grote prestatie!

Zaterdag 23 mei speelt de FC een oefenwedstrijd in Foxhol, tegen FVV.
Bij de wedstrijd waren er ook elf kinderen van de FC aanwezig om met een speler het veld te betreden, namelijk: Lars Kuizenga, Davy Jansen, Lejon Wijkstra, Wout Jensma, Ben Lieuwes, Twan Kramer, Pier Sinia, Geert Sinia, Jarno Bouwers, Kay Zeilstra en Ruben Nowee.