Winst en verlies op de Esserberg.

Woensdag 19 juni 2013 om 15:25

Een viertal jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur oefenden vandaag. Zowel FC Groningen D1 als SC Cambuur D1 schoten uit hun slof. In het stadion van Be Quick 1887 was er winst voor FC Groningen C2 maar verlies voor FC Groningen B2.

Be Quick 1887 C1 v FC Groningen C2
De ploeg van trainer Gerard Wiekens had zoals verwacht een technisch overwicht maar achterin liet het de nodige steken vallen. Zo was de thuisploeg al na vijf minuten en uit hun eerste aanval trefzeker. In het vervolg werden voorin veelal de verkeerde keuzes gemaakt waardoor kansen uitbleven. Zo was de Good Old op momenten dichtbij een tweede treffer. Na een kwartier spelen had Steyn Strijker de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn inzet werd gekeerd.
Een vrije trap van Mark te Velde raakte even later de lat. Elf minuten voor rust was het wel raak. Met een harde en lage uithaal bepaalde Orkun Kokcu de stand op 1-1. De gasten gingen daarna op jacht naar een voorsprong. Mark te Velde zag een schot gered en in kansrijke positie knalde Jearl Margaritha naast het doel. Op slag van rust kwam Be Quick na slecht defensief werk wederom aan de leiding.
In de tweede helft domineerde FCG. De eerste mogelijkheid van Margaritha trof geen doel. In de 57ste minuut was het wel raak. Steyn Strijker tikte na een prima voorzet goed binnen. Een schotpoging van afstand van invaller Mark Jagt kon door de doelman nog worden gepakt maar in de slotminuut ging dezelfde goalie in de fout. Hij verspeelde de bal aan Lion Kalentjev die geen moeite had om de winnende treffer binnen te schieten.
Be Quick 1887 B1 v FC Groningen B2
De onder-16 ploeg van FC Groningen kreeg in de beginfase een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Luke Millar zag een schot gekeerd terwijl Dylan Leurink in goede positie de bal naast schoot. Ook de thuisploeg liet daarna van zich horen en het was te danken aan doelman Jan Hoekstra dat een tegentreffer uit bleef. Een uitstekende pass van Millar bereikte Tim Riksman die echter op de rand van de zestienmeter ten val werd gebracht. De vrije trap van Ozan Kokcu leverde niets op.
Nadat Hoekstra wederom redding moest brengen was het in de 28ste minuut wel raak voor de B-junioren van Be Quick. Uit een vrije trap schoot Riksman van dichtbij over terwijl Millar’s dadendrang ook geen doelpunt opleverde. Na rust hadden de mannen van trainer Rick Mulder een overwicht en lieten ze hun technische vaardigheden ook zeker zien. Maar echt gevaarlijk voor het vijandelijke doel werd de ploeg nauwelijks. De grootste kans was voor Millar maar zijn inzet leverde net niet de gelijkmaker op.
Overige wedstrijden
FC Groningen D1 is de enige ploeg die ook volgend weekeinde nog een keer aan de bak moet. Op Corpus den Hoorn hadden de tweedejaars D-pupillen geen enkel probleem met Actief C1. Het werd liefst 9-1 voor de groenwitte formatie. Remco Balk, Joshua Sion en Tariq Lancelot waren ieder goed voor twee doelpunten.
SC Cambuur D1 haalde in Assen hard uit tegen Achilles 1894 D1. Kian Visser (4x) en Mark van der Meer (3x) waren verantwoordelijk voor de helft van de Friese productie. “Na drie weken training hebben we al een zeer ruime zege weten te boeken op deze hoofdklasser. Ik ben blij om te zien dat we nu al zo dominant kunnen spelen,” concludeerde trainer Elwin van Keulen na afloop.
Teams Locatie Groningen:
BE QUICK 1887 B1 1-0 FC GRONINGEN B2
1-0 (28.)
BE QUICK 1887 C1 2-3 FC GRONINGEN C2
1-0 (5.), 1-1 Orkun Kokcu (21.), 2-1 (35.), 2-2 Steyn Strijker (55.), 2-3 Lion Kalentjev (70.)
FC GRONINGEN D1 9-1 ACTIEF C1
1-0 Remco Balk (4.), 2-0 Gerwin Heidema (13.), 3-0 Joshua Sion (14.), 4-0 Remco Balk (25.), 4-1 (27.), 5-1 Joshua Sion (30.), 6-1 Tariq Lancelot (36.), 7-1 Tariq Lancelot (41.), 8-1 Jarno Deuring (53.), 9-1 Jonathan Edens (58.)
Teams Locatie Leeuwarden:
ACHILLES 1894 D1 0-14 SC CAMBUUR D1
0-1 Sil Bos (9.), 0-2 Mark van der Meer (14.), 0-3 Kian Visser (18.), 0-4 Mark van der Meer (24.), 0-5 Pieter Abe de Jong (30.), 0-6 Bart Kooistra (32.), 0-7 Mark van der Meer (37.), 0-8 Chiel Kuiper (43.), 0-9 Kian Visser (46.), 0-10 Kian Visser (48.), 0-11 Kian Visser (50.), 0-12 Feike Zijlstra (52.), 0-13 Bart Kooistra (55.), 0-14 e.d. (58.)