Winst D1; verlies D2.

Dinsdag 08 september 2009 om 20:50

FC Groningen D1 heeft in Nijmegen haar tweede competitiewedstrijd gewonnen van NEC/FC Oss. FC Groningen D2 leed een verrassende nederlaag tegen de D1 van Be Quick 1887.

NEC/FC OSS D1 0-2 FC GRONINGEN D1
—————————————————————————
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen hebben in hun tweede puntenwedstrijd van het seizoen een puike overwinning behaald. In Nijmegen werd het nieuwbakken combinatieteam NEC/FC Oss met 2-0 verslagen. In het eerste half uur nam de ploeg van trainer Hugo al afstand van de thuisploeg dankzij goed samenspel. In de vijfde minuut scoorde Juhnino Bacuna de eerste treffer van de avond. Drie minuten voor rust bepaalde Stan Haanstra reeds de eindstand. Na rust had FC Groningen het beduidend moeilijker en zorgde NEC/FC Oss voor wat meer druk. Het grootste gedeelte van de tweede helft speelde zich echter af op het middenveld waardoor kansen voor beide teams uitbleven.
FC GRONINGEN D2 1-2 BE QUICK 1887 D1
Vier dagen na de grote zege op d’ Olde Veste’54 leverde de jongste jeugdploeg van FC Groningen een beduidend mindere prestatie. Was er in de laatste weken juist een stijgende lijn te zien, in de wedstrijd tegen stadgenoot Be Quick 1887 was het matig aan de kant van de thuisploeg. Daarbij moet gezegd worden dat Be Quick 1887 een behoorlijke wedstrijd afleverde en het combinatievoetbal van FC Groningen zo goed als onmogelijk maakte. Bij rust leidde de Good Old al met 0-2 via treffers in de 13de en 28ste minuut. Vooral die laatste was het aanzien waard: een schot van zo’n 25 meter waarbij de FC-goalie kansloos was. Na rust probeerde FC Groningen het wel maar was het eigenlijk nooit in goede doen. Vier minuten in de tweede helft had Be Quick ruimer afstand kunnen nemen maar eerst verdween de bal tegen de paal en de daaropvolgende inzet werd van de doellijn gehaald. Met een droog schot in de 49ste minuut van Delano Goeree werd het vervolgens nog wel 1-2 maar de gelijkmaker zat er niet in.
Bekijk het doelpunt van Delano Goeree nu op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)