Winst C2; verlies B1.

Donderdag 01 april 2010 om 12:54

Slechts twee competitieduels vandaag voor de jeugdteams van RVO Groningen. C2 behaalde een krappe zege op FC Dordrecht terwijl B1 nipt verloor bij Willem II/RKC.

De korte voetbalzaterdag leverde drie punten op. Op een droog Corpus den Hoorn behaalde RVO FC Groningen C2 een mooie overwinning op de gasten uit Dordrecht. De uitploeg startte furieus en nam binnen een minuut de leiding. De ploeg van Muntendam herpakte zich echter goed en kwam na bija een half uur spelen op gelijk hoogte via Richairo Zivkovic. Een kwartier voor tijd maakte Kasper Oldenburger de winnen treffer. RVO FC Groningen B1 kwam opnieuw niet tot scoren tegen Willem II/RKC. Na het doelpuntloze gelijkspel van eerder dit seizoen op Corpus werd nu een nipte nederlaag geleden. In de tweede helft viel de winnende treffer. Er waren daarna nog wel wat kansen maar die werden niet benut.
Scorebord:
1 – WILLEM II/RKC B1
0 – RVO FC GRONINGEN B1
2 – RVO FC GRONINGEN C2 (Zivkovic, Oldenburger)
1 – FC DORDRECHT C2
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
14.02: B1 verliest bij Willem II/RKC met 1-0. Het is de ploeg van trainer Peter Moltmaker niet gelukt om punten te halen bij de Brabanders. Na een brilstand bij rust wordt met kleinste verschil verloren. De thuisploeg profiteert van een foutieve uittrap van de doelman en komt op voorsprong. Daarna krijgt de RVO wel wat kansen, onder andere via een kopbal van Ron Janzen. Helaas wordt niet gescoord en is een tweede opeenvolgende nederlaag een feit.
Dit was alweer deze voetbalzaterdag. Volgende week zijn we er weer. Dan een bomvol programma met drie thuis- en drie uitduels. Vanaf ongeveer half tien gaan we los op deze website. Straks zijn de twee doelpunten van C2 nog te bekijken op het YouTube Kanaal van C Groningen Jeugd.
13.58: Komende week staan er nog eens drie inhaalduels op het programma. Op dinsdag speelt C1 om 18.30 uur thuis tegen FC Zwolle. B1 gaat op bezoek bij Heerenveen/Emmen. Ook het duel op Skoatterwald begint om 18.30 uur. C2 gaat op woensdag naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Aanvang is 18.00 uur.
13.43: C2 wint met 2-1 van FC Dordrecht. Het begin van de laatste periode van 25 minuten is voor Dordrecht maar het is de thuisploeg die scoort. Kasper Oldenburger schiet de bal in de 61ste minuut vanuit het strafschopgebied in de linker benedenhoek binnen. Drie minuten later krijgen de gasten nog een goede kans. In het vervolg vergeten de tweedejaars C-junioren van RVO FC Groningen het duel op slot gooien. De tweede zege in deze onder-14 competitie is na twee minuten blessuretijd een feit.
12.58: Op Corpus staat het na vijftig minuten tussen C2 en FC Dordrecht 1-1. De bezoekers kennen een droomstart en staan binnen een minuut na een onoplettendheid in de Groningse verdediging al op 0-1. Daarna domineert de ploeg van trainer Erik Muntendam. Echt grote kansen krijgt het niet maar de corners van Daan Smit leveren wel gevaar op. In de 28ste minuut dan toch de gelijkmaker als Richairo Zivkovic een voorzet van Roland Baas goed inkopt.
12.50: Rust in Tilburg bij de wedstrijd tussen Willem II/RKC B1 en de B1 van RVO FC Groningen B1. Het is na veertig minuten nog 0-0.
11.51: Dat de overige teams vrij zijn van competitieverplichtingen wil niet zeggen dat er dit weekeinde niet gespeeld hoeft te worden. Morgen spelen C1 en D2 op het Marc Overmars toernooi in Epe. Maandag komt de D1 in actie op het internationale toernooi van Voorschoten. Dat toernooi werd vorig jaar nog door de ploeg van trainer Hugo gewonnen. Uitslagen van deze toernooien zijn te vinden op de hyves van FC Groningen Jeugd.
11.46: Over een kleine vijftien minuten start het duel van C2 tegen FC Dordrecht. Als we de buienradar mogen geloven dan houden we het tijdens de wedstrijd droog. Overigens speelden beide teams in hun laatste competitiewedstrijd met 1-1 gelijk tegen NAC Breda.
11.41: Trainer Erik Muntendam van C2 start met de volgende elf spelers: Robin Mennega, Daro Faraj, Roland Baas, Keziah Veendorp, Justin Klunder, Youri Schuur, Jonah van der Werf, Gijs Jasper, Richairo Zivkovic, Daan Smit en Kasper Oldenburger.
Jurne Aardema, Amedi Ndayisaba, Oscar Stolk en Erwin Heidekamp zitten op de bank. Jim de Leeuw en Willem Gootjes zijn geblesseerd en doen dus niet mee vandaag.
10.58: KNVB-coach Wim van Zwam heeft de spelers bekendgemaakt voor het Nederlands team onder de 15 jaar. Van RVO FC Groningen C1 is Tolgahan Cicek opnieuw geselecteerd. Dit team speelt op dinsdag 13 en donderdag 15 april op het terrein van Achilles 1894 in Assen tegen Ierland.
In het schaduwelftal voor spelers onder de 15 jaar zien we Youri Ploeger en Glenn Bijl, ook allebei van RVO FC Groningen C1, terug. Dit team speelt op woensdag 7 april in Delft tegen ADO Den Haag C1.
10.49: Een goedemorgen vanuit Corpus den Hoorn waar we ons opmaken voor een korte voetbalzaterdag. Slechts C2 speelt thuis, en wel om 12.00 uur tegen FC Dordrecht. B1 gaat naar Tilburg voor een treffen met Willem II/RKC. Ook die wedstrijd begint om 12.00 uur.