Winst brengt FC Groningen C1 weer een stap dichterbij de eredivisie.

Dinsdag 21 april 2015 om 18:45

De jeugdteams van FC Groningen konden terugzien op een ongeslagen voetbalzaterdag.

In de strijd om een top-3 klassering behaalden de C-junioren van FC Groningen een belangrijke overwinning. Dankzij drie doelpunten van Sammy Crowther werd hekkensluiter Zeeburgia met ruime cijfers aan de kant gezet. Wilko van der Kooi had bij drie van de vijf doelpunten een aandeel. De onder-14 ploeg speelde een knotsgekke wedstrijd tegen Excelsior. Een 3-0 voorsprong werd uit handen gegeven maar in de slotfase zorgde Jarno Deuring toch nog voor de volle buit.
FC Groningen B1, de onbetwiste koploper in de Eerste Divisie Laag, verspeelde punten tegen PEC Zwolle. De B-junioren hadden de meeste aanvallende intenties. Het enige doelgevaar voor rust kwam via het hoofd van Sander de Grote. Ook in de tweede helft begon de ploeg van trainer Marcel van Buuren scherp. Op een voorzet van Sander de Grote schoot Ebrar Yildirim de openingstreffer binnen. In de slotfase, en inmiddels bij 1-1, hadden de gasten echter de betere kansen op de drie punten.
Teams Locatie Groningen
SPARTA R’DAM A1 0-1 FC GRONINGEN A1
0-1 Pier Veldman (70.)

FC GRONINGEN B1 1-1 PEC ZWOLLE B1
1-0 Ebrar Yildirim (53.), 1-1 (68.)
ALMERE CITY FC B2 3-3 FC GRONINGEN B2
1-0 (24.), 1-1 Mark Westra (35.), 1-2 Jhurrey Margaritha (38.), 2-2 (47.), 3-2 (55.pen.), 3-3 Daniel Camara Bos (74.)

FC GRONINGEN C1 5-0 ZEEBURGIA C1
1-0 Sammy Crowther (11.), 2-0 Sammy Crowther (26.), 3-0 Sammy Crowther (53.), 4-0 e.d. (55.), 5-0 Mark Jagt (63.)
FC GRONINGEN C2 4-3 EXCELSIOR C2
1-0 Remco Balk (10.), 2-0 Tariq Lancelot (16.), 3-0 Joshua Sion (39.), 3-1 (40.), 3-2 (52.), 3-3 (61.), 4-3 Jarno Deuring (63.)
FC GRONINGEN D2 5-0 ONS SNEEK D1
1-0 Luciano Valente (19.), 2-0 Sietze de Klerk (27.), 3-0 Olivier van der Tuin (32.), 4-0 Maurilio de Lannoy (40.pen.), 5-0 Sietze de Klerk (51.)