Winst blijft uit voor jeugdteams.

Woensdag 09 september 2015 om 19:43

De jeugdteams van FC Groningen konden vandaag geen enkele overwinning noteren. Er waren wel puntendelingen voor de A- en C-junioren.

NEC/FC OSS A1 0-0 FC GRONINGEN A1

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Marijn Ploem, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Daniel Bouman, Matthijs Hardijk (79.Noel Wever), Gerald Postma, Stan Haanstra (87.Twan Nieboer), Rutger Etten (74.Mehmet Gencer), Joey Salden (68.Ozan Kokcu).
In de Nike Eredivisie wist de ploeg van trainer Peter Hoekstra het eerste punt te veroveren. Voor rust waren de hoogtepunten schaars. De thuisploeg was geen enkele maal dreigend terwijl FC Groningen wel een aantal mogelijkheden kreeg. Zo kopte Mohammed Abdoel Karim uit een hoekschop naast en stuitte Stan Haanstra, na een combinatie met Rutger Etten, op de goalie. Een schot van Joey Salden werd voor de doellijn weggehaald. Pas in de tweede helft kreeg ook de Gelderse combinatieploeg wat kansjes. Een kopbal belandde over en doelman Heidekamp voorkwam ook een tegentreffer. Stan Haanstra was dichtbij een doelpunt maar zijn inzet raakte de paal. In de slotminuut zag Ozan Kokcu een poging gered. De FC vocht voor elke bal en kreeg in deze wedstrijd de betere kansen. Derhalve moest het genoegen nemen met een gelijkspel.
SML C1 1-1 FC GRONINGEN C1
1-0 (51.), 1-1 Romano Postema (70.)

opstelling FCG C1 Max Wolfs, Tijs Mulder (57.Daan Scholtens), Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll, Max Hamelink, Joel van Kaam, Joris Reiziger (57.Tom van der Werff), Giovanni Zwikstra (43.Romano Postema), Joshua Sion (42.Jesper de Backer), Remco Balk (57.Kian Slor).
Aan de wedstrijd in Arnhem hielden de tweedejaars C-junioren van FC Groningen ternauwernood een punt over. In de eerste helft had de FC vaak de bal. “Maar we verplaatsten het spel te traag,” zag trainer Bote Talsma. “We konden daardoor weinig profiteren van de overtalsituaties op de zijkant.” Na rust hanteerden de Groningers een hoger speltempo en de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van SML. Talsma: “De tegenstander bleef echter compact spelen en hield de ruimtes klein. Wij waren nauwelijks in staat om daar doorheen te spelen en creëerden daardoor weinig kansen. Helemaal in vergelijking tot het percentage balbezit.” Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kopte de thuisploeg raak uit een corner. Door goed doorzetten bezorgde Romano Postema de groenwitte formatie alsnog een punt. “Deze tegenstander hadden we in de eerste helft kapot moeten spelen zodat we er in de tweede helft van hadden kunnen profiteren. Daar moeten we flink lering uit trekken,” aldus trainer Talsma.
DE GRAAFSCHAP D1 5-3 FC GRONINGEN D1
0-1 Maurilio de Lannoy (7.), 1-1 (16.), 1-2 Jesse Glasbergen (26.), 2-2 (34.), 2-3 Luciano Valente (46.), 3-3 (48.), 4-3 (50.), 5-3 (60.pen.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Revelino Slagveer, Luciano Valente, Rida Ajouaou, Jesse Glasbergen. Wissels: Jorg Schreuders, Milan Drayer, Owen van der Vlag, Olivier van der Tuin.
Ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen leverde FC Groningen D1 geen punten op. In de eerste helft ging het best goed en de rust werd dan ook met een voorsprong ingegaan. “Maar we hadden wel meer afstand moeten nemen,” vond trainer Arjen Jorritsma. “De wedstrijd golfde op en neer en wij waren iets beter. We konden Sietze de Klerk steeds vrijmaken.” Dat lukte in de tweede helft niet meer. De Groningers kregen nog wel een paar dotten van kansen en raakten ook de paal. Luciano Valente schoot de FC aan de leiding maar daarna ging het mis. Jorritsma: “We waren verdedigend te kwetsbaar. Bij twee doelpunten schoten we de bal in de voeten van de tegenstander. Een ander doelpunt viel van 35 meter afstand.” Ook claimde FC Groningen bij een 4-3 stand nog een strafschop maar die werd niet gegeven. “Een zure nederlaag,” concludeerde Arjen Jorritsma.
FC GRONINGEN D2 2-4 FLEVO BOYS D1
1-0 Jorte Geertsma (11.), 1-1 (19.), 1-2 (24.), 2-2 Gilanni Bos (45.), 2-3 (46.), 2-4 (49.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Romano Huizinga, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Wouter Prins, Milan Schaaphok, Jorte Geerstma, David Brouwer, Thom van Bergen, Gilanni Bos, Jayden Plassaer. Wissels: Aaron van den Berg, Fofin Turay, David van der Werff, Menno Mulder, Swen Venema, Maxim Mariani, Nilay van der Ploeg.
De eerstejaars D-pupillen legden het met name fysiek af tegen Flevo Boys. De ploeg van trainer Byron Bakker toonde zich voor rust vaardiger maar zag ook de gasten in de tegenaanval gevaarlijk worden. Via Jorte Geertsma nam de FC de leiding. Na een knappe passeeractie belandde zijn voorzet via de paal rechtstreeks in het doel. Ondanks het frivole spel kon de thuisploeg weinig echte kansen creeeren. Jayden Plassaer raakte nog wel de lat maar door twee uitvallen werd de ruststand op 1-2 bepaald. In het tweede half uur schoot Gilanni Bos na foutief uitverdedigen van de doelman naast. In de 45ste voorzet kopte Bos uit een voorzet van Thom van Bergen wel raak. Binnen zestig seconden lag de bal aan de andere kant in het netje. In de daaropvolgende periode waren de beste kansen ook voor Flevo Boys. Tien minuten voor tijd werd een vierde treffer geincasseerd. Verder dan een vrije trap van Fofin Turay (over) kwam de FC niet meer.