Winst B1; verlies A1.

Vrijdag 12 augustus 2011 om 00:18

De twee oudste jeugdteams speelden vandaag hun eerste oefenduels ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er viel een winst- en een verliespartij te noteren.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 2-4 VA FC TWENTE A1
0-1 (15.), 0-2 (18.), 1-2 Ifeayi Gorissen (42.), 2-2 Kevin Mennega (57.), 2-3 (63.), 2-4 (90.)
In Hollandscheveld domineerden aanvankelijk de Tukkers. De ploeg uit Hengelo, al veel langer in voorbereiding, stond binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Die score had verder uitgebreid kunnen worden. Zo moest doelman Stefan van der Lei enkele malen redding brengen en stond ook de paal in de weg. Na ruim een half uur kwam de ploeg van trainer Paul Raveneau meer en meer in het spel voor en wist het ook de eerste gevaarlijke wapenfeiten te verrichten middels schoten van Tigran Gazarjan en Noureddine Boutzamar. Drie minuten voor rust viel de aansluitingstreffer. Ifeayi Gorissen scoorde op aangeven van Tigran Gazarjan. Nadat Burak Saban naast het doel mikte was het Kevin Mennega die na een voorzet van Robby Holder de gelijkmaker wist aan te tekenen. De wedstrijd was toen bijna een kwartier in de tweede helft oud. In het laatste gedeelte van de wedstrijd wist Twente weer voor het meeste gevaar te zorgen. Eerst werd een Groningse verdedigingsfout afgestraft waarna in de slotminuut de marge weer op twee doelpunten werd gebracht. Daarvoor werd een treffer van de FC nog afgekeurd wegens buitenspel.
KICKERS EMDEN U.17 1-10 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Firosan Ademi, 0-2 Glenn Bijl, 0-3 Keziah Veendorp, 0-4 Glenn Bijl, 0-5 Tolgahan Cicek, 0-6 Richairo Zivkovic, 0-7 Richairo Zivkovic, 1-7, 1-8 Pier Veldman, 1-9 Kasper Oldenburger. 1-10 Richairo Zivkovic
In Emden kende de mix van eerste- en tweedejaars B-junioren van FCG geen enkele problemen met de Duitsers. Waren de duels tussen beide teams in voorgaande seizoenen veel spannender, ditmaal was het krachtsverschil aanzienlijk. Voor rust werd al een handvol treffers gemaakt. Glenn Bijl was goed voor twee doelpunten. De eerste treffer kwam echter op naam van Firosan Ademi. Een mooi moment want Ademi stond voor het eerst na acht maanden blessureleed weer in het veld. Ook voor Erwin Niezemuller gold dat hij weer speelminuten kon maken na een slepende blessure die hem een jaar lang uit de running hield. In de rust werden door trainer Peter Moltmaker de nodige wissels toegepast waardoor vrijwel de gehele selectie speeltijd kreeg. De doelpuntenmachine stokte echter niet. Dankzij onder meer drie goals van Richairo Zivkovic werd de score uiteindelijk opgevoerd naar de dubbele cijfers.
Maandag gaat FCG B1 voor een vierdaagse trainingsstage naar Valkenburg. Daarin zal het wedstrijden gaan spelen tegen de B-junioren van Roda JC, VVV/Helmond Sport en Alemannia Aachen. FCG A1 speelt op dinsdag een oefenduel in en tegen Roden. Aanvang is 19.00 uur. De overige teams van de RVO werken maandag hun eerste training na de zomervakantie af. Voor volgend weekeinde staan voor enkele teams al de eerste bekerwedstrijden op het programma.