Winnend FC Groningen C1 toont zich wederom productief.

Dinsdag 27 oktober 2015 om 19:48

Drie van de vier jeugdteams van FC Groningen sloten hun wedstrijd af met een gelijkspel. De C-junioren behaalden daarentegen een ruime overwinning.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 2-2 FC UTRECHT A1
1-0 Daniel Bouman (2.), 1-1 (22.), 2-1 Matthijs Hardijk (41.), 2-2 (56.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman (46.Niels Ridderstap), Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Mathijs Elderman (65.Dennis van Duinen), Marijn Ploem, Daniel Bouman (76.Mehmet Gencer), Gerald Postma, Stan Haanstra, Ozan Kokcu (65.Rutger Etten), Matthijs Hardijk.
De A-junioren van FC Groningen behaalden in de Nike Eredivisie een zwaarbevochten punt. De thuisploeg startte voortreffelijk want binnen twee minuten had Daniel Bouman de mannen van trainer Peter Hoekstra al op voorsprong gebracht. Halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker uit een vrije trap. Daarvoor waren Twan Nieboer (naast) en Stan Haanstra (over) dichtbij een tweede doelpunt. Stan Haanstra probeerde het zelfs van 40 meter maar dit knappe schot ging net over de lat. In de 41ste minuut rondde Matthijs Hardijk een eigen individuele actie knap af. Na de hervatting openden de Domstedelingen sterk. Dankzij opnieuw een rake vrije bal werd het gelijk. Het duel kreeg gaandeweg weer een meer evenwichtig karakter. Beide teams kregen geen noemenswaardige kansen hoewel doelman Erwin Heidekamp twee schoten goed pareerde. Aan Groningse zijde schoot Rutger Etten nog naast. Voor de vijfde maal in de laatste zes duels bleef FC Groningen A1 ongeslagen.
FC GRONINGEN C1 6-0 FC EMMEN C1
1-0 Remco Balk (4.), 2-0 Giovanni Zwikstra (9.), 3-0 Giovanni Zwikstra (13.), 4-0 Joshua Sion (35.pen.), 5-0 Max Hamelink (35.), 6-0 Max Hamelink (66.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Tijs Mulder, Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll (53.Quinten Anakotta), Max Hamelink, Joel van Kaam (53.Kian Slor), Joris Reiziger (49.Corvin Braun), Giovanni Zwikstra, Joshua Sion, Remco Balk.
Een sterke openingsfase leverde de ploeg van trainer Bote Talsma wederom de volle buit op. Binnen een kwartier stond het 3-0 dankzij twee doelpunten van Giovanni Zwikstra en een prachtige goal van Remco Balk. Balk opende de score in de vierde minuut met een schitterende boogbal over de doelman. Na de tweede Groningse treffer schoot Emmen via Mark Ploeger, die voorheen uitkwam voor onze jeugdopleding, op de paal. In blessuretijd van de eerste helft tilde de thuisploeg de stand naar 5-0. Joshua Sion benutte een strafschop waarna Max Hamelink beheerst afrondde. Na rust maakte Hamelink zijn tweede treffer van de dag. Echt heel dreigend was de groenwitte brigade in de tweede 35 minuten niet. Giovanni Zwikstra raakte nog wel de lat terwijl Kian Slor een kopbal knap gekeerd zag.
SC HEERENVEEN D1 2-2 FC GRONINGEN D1
1-0 (3.), 2-0 (22.), 2-1 Olivier van der Tuin (47.), 2-2 Bjorn Meijer (54.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Milan Drayer, Redzer Veenkamp, Stijn Hensema, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Revelino Slagveer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Jamai Bont. Wissels: Bjorn Meijer, Olivier van der Tuin, Owen van der Vlag, Maurilio de Lannoy.
De tweedejaars D-pupillen pakten na een ijzersterke tweede helft alsnog een punt op Skoatterwald. De start was echter niet best en de FC kwam op een 2-0 achterstand. “We begonnen slecht aan de wedstrijd en werden helemaal overlopen,” aldus trainer Arjen Jorritsma. “We konden het niet belopen. Daarnaast hebben zij gewoon een goed elftal.” Vlak voor rust miste Rida Ajouaou een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij schoot een strafschop in de handen van de doelman. In de tweede helft ging het stukken beter en via Olivier van der Tuin en Bjorn Meijer werd alsnog een punt uit het vuur gesleept. Jorritsma: “Na rust was het genieten en kon ik rustig op de bank zitten. We hebben ons goed in de wedstrijd teruggeknokt. De jongens hebben laten zien wat ze kunnen. Ze zijn tot veel in staat maar dan moet het wel vanaf het begin gebeuren.”
FC GRONINGEN D2 1-1 ASV DRONTEN D1
0-1 (20.), 1-1 Gilanni Bos (25.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Romano Huizinga, Maxim Mariani, Xander de Wilde, Milan Schaaphok, Menno Mulder, Thom van Bergen, David Brouwer, Gilanni Bos, David van der Werff, Aaron van den Berg. Wissels: Fofin Turay, Jay Kuiper, Jayden Plassaer, Wouter Prins, Jorte Geertsma.
De ploeg van trainer Byron Bakker liet in de slotfase de winst liggen. In de slotminuut werd Thom van Bergen gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Van Bergen zelf genomen maar zijn inzet werd prima gekeerd door de doelman van ASV Dronten. Het was een rommelige wedstrijd waarin beide teams niet in staat waren om grote kansen te creeeren. Pas na twintig minuten kon het eerste dreigende moment genoteerd worden. Van dichtbij schoot Gilanni Bos over. In de tegenaanval scoorden de gasten uit Dronten. Een vrije trap van Xander de Wilde raakte de paal waarna het toch nog gelijk werd voor rust. Gilanni Bos kon vanuit een hoekschop vlak voor de goal vrij inschieten. In het tweede half uur schoot De Wilde van grote afstand net naast terwijl een schot van Thom van Bergen ook precisie miste. De tegenstander was tot tweemaal toe gevaarlijk. Na de gemiste strafschop moest FC Groningen D2 dus genoegen nemen met een gelijkspel.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 13-0 LSC 1890 C1
1-0 Deno Alejo (15.), 2-0 Sil Bos (16.), 3-0 Sil Bos (17.), 4-0 Quinten Lamsma (19.), 5-0 Deno Alejo (38.), 6-0 Martijn Ferwerda (39.), 7-0 Jhondly van der Meer (43.), 8-0 Deno Alejo (50.), 9-0 Jhondly van der Meer (54.), 10-0 Bart Kooistra (55.), 11-0 Sil Bos (58.), 12-0 Deno Alejo (65.), 13-0 Bart Kooistra (70.)
opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer (36.Koen Kribben), Sil Bos, Martijn Ferwerda, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Quinten Lamsma, Deno Alejo, Jhondly van der Meer, Feike Zijlstra (56.Bart Kooistra).
FC VOLENDAM D1 6-1 SC CAMBUUR D1
1-0 (9.), 2-0 (17.), 3-0 (24.), 3-1 Floris Smand (25.), 4-1 (27.), 5-1 (44.), 6-1 (46.)
opstelling SCC D1 Tom Roorda, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Milo Postma, Tobias Hoogstra, Matthias Nartey, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Max Faber, Bas Verbree, Niels ten Veen, Martijn de Rooij, Gregory Daraji, Daan Visser, Xanthi Dijkstra.