FC Groningen met lege handen in Tilburg

18 september 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren van Willem II. De Trots van het Noorden keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Kwasi Wriedt en Dries Saddiki. Tomas Suslov maakte na een uur de Groningse goal. Groningen drong aan in de tweede helft, maar kwam niet tot een gelijkmaker. 

Van Hintum

Linksback Yahya Kalley debuteerde in Tilburg en begon in de basis. Ook voor Daleho Irandust was het de eerste basisplaats. Jørgen Strand Larsen was na ziekte terug bij de wedstrijdselectie en stond in de spits. FC Groningen kende een moeilijke start. Thuisploeg Willem II wist al binnen vijf minuten te scoren. De FC werd hoog op het veld onder druk gezet, hetgeen balverlies opleverde. Via Gorkem Saglam kwam de bal bij aanvaller Kwasi Wriedt die de bal in het doel schoof, 1-0.
 
FC Groningen was na acht minuten spelen dichtbij de gelijkmaker. De vrije trap van Tomas Suslov was zeer lastig voor keeper Timon Wellenreuther waarna de doelman de bal moest lossen. Spits Strand Larsen was er snel bij, maar schoot de rebound hard tegen de goalie aan. De thuisploeg bleef gevaarlijk via de zijkanten en kwam halverwege de eerste helft op 2-0. Wriedt werd vrijgespeeld aan de linkerkant en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Dries Saddiki, 2-0.
 
FC Groningen was na een half uur spelen dichtbij een aansluitingstreffer via aanvoerder Mo El Hakouri, maar de vleugelspeler kon niet krachtig genoeg schieten. De captain probeerde het een paar minuten later vanaf de middenlijn nadat hij de keeper te ver voor zijn goal zag staan. Een schitterend schot ging maar net over de lat. Vlak voor rust speelde Patrick Joosten, Irandust vrij aan de linkerkant. Zijn snelle voorzet op Strand Larsen was net ver bij de spits vandaan om te scoren. 

Duarte2

De technische staf bracht na ruimt tien minuten spelen in de tweede helft vers bloed in het veld in de personen van Daniël van Kaam, Michael de Leeuw en Paulos Abraham. De Trots van het Noorden maakte niet veel later de aansluitingstreffer. Cyril Ngonge ging goed door op keeper Wellenreuther waardoor de pass van de doelman kon worden onderschept door Suslov die scoorde, 2-1.
 
Groningen ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en probeerde de Tilburgers steeds eerder onder druk te zetten. Romano Postema was een kwartier voor tijd de laatste wissel aan de kant van de FC – dat eerder ook Damil Dankerlui bracht. Postema kreeg met nog ruim tien minuten spelen een grote mogelijkheid, maar kreeg zijn voet niet goed achter een voorzet van de rechterkant waardoor de inzet naast ging.
 
Willem II kon na rust niet anders dan tegenhouden terwijl de FC op zoek ging naar de opening en de kansen om te scoren. In de absolute slotfase was de Trots van het Noorden via een schot van Abraham – op de vuisten van de keeper – en een kopbal van Ngonge – naast – gevaarlijk, maar scoren deed het niet. De FC knokte na rust voor een punt, maar verliet Tilburg met lege handen. 

Na het laatste fluitsignaal ontstond een opstootje en kreeg aanvaller Ngonge de rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Irandust
'Kalley

Laatste nieuws