string(9) "claudebot"

Wijnaldum: ‘AFC serieuze tegenstander’.

Dinsdag 24 september 2013 om 15:08

Lorenzo Burnet staat woensdag voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling van FC Groningen. De Amsterdammer gaat op bezoek in zijn geboortestad waar FC Groningen het bekertoernooi start tegen Topklasser AFC. Collega-verdediger Giliano Wijnaldum weet wat het is om de beker te winnen nadat hij vorig seizoen met AZ de ‘Dennenappel’ won. Beide linksbenige verdedigers kijken vooruit naar het treffen met de Amsterdammers.

Burnet kende een moeilijke start van het seizoen waarin hij enige tijd, om disciplinaire redenen, geen deel mocht uitmaken van de eerste selectie. “Ik heb een moeilijke periode gehad en wil nu de draad weer oppakken. Het is afgesloten en dit is het laatste wat ik erover wil zeggen. Ik zal het meenemen in de rest van mijn carrière en heb ervan geleerd.”
Bijdrage
Burnet viel afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk na de rust in en was redelijk tevreden over zijn prestatie. “Hoe meer ik ga spelen, des te beter het zal gaan. Ik ben blij dat ik in de bekerwedstrijd weer een keer mag beginnen en mijn bijdrage mag leveren voor het team.”
Lorenzo Burnet speelde in zijn amateurtijd bij Zeeburgia uit Amsterdam en kwam geregeld bij AFC op bezoek. “Ik heb in het verleden wel tegen ze gespeeld en ze maken het tegenstanders over het algemeen erg lastig. Tegen een amateurtegenstander heb je wel eens de neiging om te veel met de bal te gaan lopen. We moeten dat niet doen en de bal snel rond laten gaan. Hopelijk kunnen we snel scoren. Voor mij als Amsterdammer is het altijd leuk om daar weer te voetballen. Veel vrienden en familie zullen langs de lijn staan.”
Serieuze tegenstander
Giliano Wijnaldum won vorig seizoen met AZ de beker door in de finale PSV te verslaan. “We hebben vorig jaar de beker gewonnen door onder meer Ajax en PSV te verslaan. Het mooie van het bekertoernooi is, dat je iedere wedstrijd moet winnen. Daarom gaan we met dezelfde instelling als anders de wedstrijd in. We zien AFC als een zeer serieuze tegenstander.”
FC Groningen TV
Een uitgebreide voorbeschouwing met Giliano Wijnaldum is vanavond te zien in FC Groningen TV op Fox Sports Eredivisie. Daar gaat de verdediger onder meer in op zijn positie als linker centrale verdediger.
FC Groningen TV wordt vanavond om 17.00 uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. FCG TV wordt herhaald om 18.00 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur op kanaal 5. Morgen is FCG TV te zien om 12.40 uur op kanaal 1 van Fox Sports Eredivisie.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus