string(9) "claudebot"

‘Wij schakelen meteen door naar de dag van morgen’.

Dinsdag 05 januari 2016 om 14:17

In de 560ste en eerste nieuwsbrief van 2016 gaat algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen onder meer in op zijn uitverkiezing als Groninger van het Jaar, het aanstaande vertrek van hoofd scouting Henk Veldmate en het trainingskamp van de eerste selectie in Zuid-Spanje.

“Vanaf deze plaats wil ik namens Raad van Commissarissen, directie, management en alle medewerkers van FC Groningen uiteraard graag beginnen met een ieder een heel goed, gezond en sportief 2016 te wensen!”
Groninger van het Jaar
“Het oude jaar werd voor mij persoonlijk op een mooie manier afgesloten middels mijn uitverkiezing door RTV Noord tot Groninger van het Jaar. Een eretitel, die ik enorm waardeer en met trots draag. Maar zoals ik ook al bij mijn nominatie had aangegeven; deze eervolle uitverkiezing dient wat mij betreft vooral gezien te worden als een beloning richting alle medewerkers en vrijwilligers van de club en iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt. Vanaf deze plaats wil ik een ieder, die op mij heeft gestemd, hartelijk danken voor deze onderscheiding.”
Vertrek
“Het nieuwe kalenderjaar begon daarentegen voor ons onaangenaam. Zondag werden we namelijk persoonlijk op de hoogte gesteld van het aanstaande vertrek van Henk Veldmate. Hij maakt per 1 februari de overstap naar Ajax. Dat is een gevoelig verlies voor onze club. Henk Veldmate is namelijk – naast dat hij een zeer fijne collega is – een absolute vakman, een voetbaldier met een enorm goede kijk op voetbal en voetballers. Wij zullen hem dan ook gaan missen. We gunnen Henk deze overstap naar Ajax niettemin van harte. Het is een stevige blijk van waardering voor zijn vakmanschap én toch ook een erkenning richting FC Groningen voor ons technische beleid, waaraan Henk een grote bijdrage heeft geleverd.”
“De wereld draait echter door en wij schakelen dan ook meteen door naar de dag van morgen. Wij gaan ons per direct gedegen richten op de invulling van de ruimte, die Veldmate achterlaat. Wij gaan bekijken en bespreken wat de beste optie op technisch gebied is voor de club, maar gaan hierbij niet overhaast te werk. Kwaliteit gaat boven snelheid.”
Trainingskamp
“De afgelopen dagen hebben we direct kunnen waarnemen wat het nut van een trainingskamp in het buitenland is. Zowel gisteren (maandag – red.) als vandaag (dinsdag – red.) was en is het in Noord-Nederland vanwege sneeuw en ijzel onmogelijk te trainen. Het is alleen daarom al een goede beslissing geweest om voor de eerste selectie een trainingskamp onder betere weersomstandigheden te beleggen. Spelers en staf zijn gisteren (maandag – red.) naar Zuid-Spanje vertrokken om zich daar onder ideale omstandigheden voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.”
“Naast de vele trainingsuren in Costa Ballena, zal er vrijdagmiddag ook een oefenduel worden afgewerkt. Het Belgische KV Oostende fungeert dan als sparringpartner. De bedoeling is dat er vier partijen van een half uur worden gespeeld. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur en worden afgewerkt in Montecastillo, de verblijfplaats van de Belgen in de directe omgeving van de Spaanse stad Jerez de la Frontera.”
“Zondag keert de ploeg via Sevilla en Amsterdam terug naar Nederland. Een week later, op zondagmiddag 17 januari, hervat FC Groningen de tweede seizoenshelft van de Eredivisie met een thuiswedstrijd in Euroborg tegen FC Utrecht. Aanvang is 14.30 uur.”
Eurocup Delfzijl
“Komend weekeinde zal FC Groningen D1 deelnemen aan de vierde editie van Eurocup Delfzijl. Vorig jaar werd het deelnemersveld van dit hoog aangeschreven indoortoernooi voor het eerst uitgebreid van tien naar twaalf teams. Dat beviel zo goed, dat de organisatie ook dit jaar weer twaalf clubs heeft uitgenodigd voor het voetbaltoernooi in de leeftijdscategorie tot 13 jaar. Eurocup Delfzijl wordt gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 januari in het Groningen Seaports Stadion, zoals de topsporthal van de Brede School Noord tijdens het evenement wordt genoemd.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’