‘Wij richten ons op twee belangrijke thuisduels’

25 september 2018

In de 690ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de thuiswedstrijd tegen AZ, maar kijkt hij vooral vooruit naar de komende twee thuisduels van deze week. Donderdagavond de bekerconfrontatie met FC Twente en zondagmiddag de ontmoeting met FC Utrecht.

“De thuiswedstrijd tegen AZ is zondag sportief gezien op een grote teleurstelling uitgedraaid. Na ons eerste doelpunt van dit seizoen voor eigen publiek en de voorsprong, hebben we de zege uiteindelijk toch aan AZ moeten laten. Mede door twee rode kaarten hebben we een positief resultaat zelf uit handen gegeven en dat deed pijn.”
 
“Wat ons wel goed deed, was dat het publiek zag dat er een team stond dat vocht voor elke meter gras. Ook met negen man hebben we ons niet neergelegd bij een nederlaag. Pas na de 1-3 in de absolute slotfase van de wedstrijd moesten we ons gewonnen geven. De strijd en passie die de spelers toonden, werd op waarde geschat door de supporters. Na afloop ging de ploeg met een warm applaus van het veld, als blijk van waardering. Daaruit kunnen we weer nieuwe energie halen en dat is nodig want deze week staan er nóg twee thuiswedstrijden op het programma.”
 
Zeer vervelend incident
“Helaas ging het sinds zondagavond niet meer over onze onverzettelijkheid tegen AZ. Er ontstond een incident rondom Sergio Padt. Gisteravond (maandag – red.) hebben wij hierover een verklaring gegeven, die onder meer via deze website is terug te lezen. Ook is er een reactie op camera van speler en ondergetekende.”
 
“Het mag duidelijk zijn dat wij als club dit een zeer vervelende en ongewenste situatie vinden. Wij krijgen vragen over welke maatregelen de club treft. Wij stellen ons echter op het standpunt dat wij het Openbaar Ministerie, dat deze zaak in behandeling heeft, ongestoord het werk willen laten doen. Het OM bepaalt op welke wijze de zaak een vervolg krijgt. Dat laten wij aan hen en wachten wij af. Wij vinden het niet onze taak al voor die tijd op de stoel van het OM te gaan zitten.”
 
“Voor ons was het belangrijk dat Sergio Padt schuldbewust is en hij heeft hiervoor ook zijn welgemeende en oprechte excuses aangeboden aan alle betrokkenen. Door alle publiciteit moet hij diep door het stof. Daarnaast vindt hij dat hij geen aanvoerder meer kan zijn van FC Groningen en dat besluit kunnen wij alleen maar onderschrijven.”
 
Twee thuiswedstrijden
“Wij richten ons nu op de komende twee thuiswedstrijden. Donderdagavond spelen we vanaf 18.30 uur het bekerduel met FC Twente en zondagmiddag sluiten we de reeks van drie thuiswedstrijden op rij vanaf 14.30 uur af tegen FC Utrecht. Het belang van beide duels mag duidelijk zijn.”
 
“Seizoenkaarthouders hebben donderdagavond vrije toegang bij het bekerduel met FC Twente. Zij kunnen hun vaste kaart voor de wedstrijd gewoon aanbieden bij de toegangspoortjes. Er zijn geen verdere handelingen nodig. Een losse kaart voor het treffen met FC Twente kost een tientje.”
 
Resterende thuisduels
“Al onze resterende thuisduels van 2018 in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn in de verkoop. Dit betekent dat supporters – naast de komende twee thuiswedstrijden – nu ook al kaarten kunnen bestellen voor de competitiewedstrijden tegen onder meer sc Heerenveen, PSV en FC Emmen.”
 
Voordelen
“De vrije verkoop voor onze thuisduels start op de vrijdag drie weken voor aanvang van de wedstrijd, maar met een ClubCard of seizoenkaart zijn er dus nu al toegangskaarten aan te schaffen. De voordelen van een seizoenkaart zijn bekend, maar ook een ClubCard van FC Groningen geeft dus extra mogelijkheden. Een ClubCard is eenvoudig aan te vragen via deze website.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws