string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Wij respecteren keuze Daley Blind bij Ajax te blijven’.

Dinsdag 21 december 2010 om 14:24

In de 312de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Excelsior en kijkt hij vooruit naar de laatste officiële wedstrijd van 2010, het bekerduel met SC Genemuiden, aanstaande donderdag. Tevens meldt hij dat de komst van Daley Blind naar Euroborg van de baan is.

“Het 2-2 gelijkspel bij Excelsior was een teleurstellend resultaat. Hoewel we niet meer verdienden dan een punt blijft het altijd zuur om vlak voor tijd de volle winst uit handen te moeten geven. Niettemin gaan we als nummer 3 op de ranglijst van de Eredivisie de winterstop in en als iemand ons dat voorafgaande aan het seizoen had voorgelegd, hadden we hiervoor direct getekend. Tel daarbij op dat Jong FC Groningen de tweede plek inneemt in de Eredivisie Beloften en we mogen spreken van uitstekende eerste seizoenshelft.”
Afstand
“Meer dan vervelend was het onaangename bericht dat wij voorafgaand van de uitwedstrijd tegen Excelsior ontvingen. Enkele tientallen supporters van FC Groningen waren aangehouden door de Rotterdamse politie. Dit nadat, volgens de uitleg van de politie, enkele met de trein reizende supporters op verschillende locaties vuurwerk hadden afgestoken en er onoorbare leuzen zouden zijn geroepen.”
“FC Groningen neemt krachtig afstand van de supporters die deze problemen hebben veroorzaakt en veroordeelt hun acties. Echter willen wij ook benadrukken begrip te hebben voor het ongenoegen van gedupeerde supporters, die niet hebben deelgenomen aan overtredingen, maar hiervan wel de nadelige gevolgen hebben moeten ondervinden. FC Groningen is druk doende deze lastige zaak aan nader onderzoek te onderwerpen. Hiertoe hebben wij inmiddels een brief gestuurd naar de korpschef van de politie Rotterdam om een en ander aan de orde te stellen.”
Bekerduel
“Donderdagavond staat met het bekerduel in en tegen Genemuiden de laatste officiële wedstrijd van 2010 op het programma. De aftrap is om 18.45 uur. IJs en wederdienende, moeten we er dan onder de huidige omstandigheden bij zeggen. Het al dan niet doorgaan van wedstrijden onder deze winterse omstandigheden heeft de laatste tijd de nodige discussie opgeleverd.”
“Wij bij FC Groningen stellen ons op het standpunt, dat naast de veiligheid voor spelers – de maatstaf die nu voornamelijk door de KNVB wordt gehanteerd – hieraan ook toegevoegd zou moeten worden dat betaald voetbal voor het publiek wordt gespeeld en dat de veiligheid en het comfort van de supporters eveneens meegenomen zou moeten worden in de afwegingen, die worden gemaakt bij het al dan niet afgelasten van wedstrijden. Je doet er toch niemand een plezier mee als je een voetbalwedstrijd wil bijwonen, maar de ijspegels aan je neus hangen…”
Vrij
De eerste selectie is vanaf vrijdag 24 december vrij tot woensdag 5 januari. Op vrijdag 7 januari vertrekt de groep voor een week naar Tenerife, waar een trainingskamp wordt opgeslagen. Tijdens dit trainingskamp, dat duurt tot en met donderdag 13 januari, zal één oefenwedstrijd worden gespeeld. De ploeg van trainer Pieter Huistra neemt het op woensdag 12 januari op tegen CD Marino, een lokale club uit de derde Spaanse divisie.”
“Op zondag 23 januari hervat FC Groningen de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen FC Twente. De kaartverkoop voor dit topduel start in verband met de feestdagen niet op zaterdag 1 januari, maar een week later op zaterdag 8 januari.”
Langer verblijf
“We zullen 2011 aanvangen zonder Daley Blind. Zoals wellicht bekend wilden wij hem graag toevoegen aan onze eerste selectie. Onder hoofdtrainer Martin Jol speelde Blind een marginale rol in het eerste elftal en liet Ajax weten dat er over een overgang te praten viel. We waren hierover met elkaar in gesprek en hadden ook al een onderhoud met Daley Blind zelf over een terugkeer naar Euroborg. Gisteren (maandag – red.) kregen wij van vader Danny echter te horen, dat zijn zoon kiest voor een langer verblijf bij Ajax. Door de trainerswissel in de ArenA denkt Daley Blind dat er voor hem meer perspectief is ontstaan bij Ajax en wij respecteren die keuze.”
Vijf jaar Euroborg
“In het kader van vijf jaar Euroborg hadden wij een jubileumwedstrijd gepland op zondag 16 januari tegen BV Veendam. Door afgelastingen in de Jupiler League heeft Veendam een dag later echter competitieverplichtingen en kunnen zij niet aantreden in Euroborg.”
“We zijn nog druk doende geweest een andere aansprekende tegenstander te vinden en hebben hierbij ook over de grens gekeken in België, Denemarken en Duitsland. We hebben daarbij ook gedacht aan HSV om te kijken of de afspraak, voortgevloeid uit de transfer van Marcus Berg in de zomer van 2009 naar Hamburg, wellicht gestalte kon krijgen, maar ook dit is helaas niet gelukt.”
FC Groningen in de Maatschappij
“Begin oktober verrichtte een afvaardiging van FC Groningen de opening bij de landelijke banenmarkt in Scheemda. Als tegenprestatie hiervoor is een aantal producten – gemaakt door deelnemers van het werkcentrum Oldambt – verkocht en de opbrengt hiervan is ten goede gekomen aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Het betreft een totaalbedrag van 740 euro.”
FC Groningen Voetbalkamp 2011
“Na het succes van afgelopen zomer wordt van 25 tot en met 29 juli en van 1 tot en met 5 augustus 2011 op de velden van Gomos in Norg het tweede FC Groningen Voetbalkamp gehouden, georganiseerd door het Organisatiebureau FC Groningen. De deelnemers van de eerste editie krijgen deze week persoonlijk bericht en kunnen een door de spelers van FC Groningen gesigneerde bal verdienen, als zij een vriendje of vriendinnetje opgeven voor het voetbalkamp. Daarnaast kunnen voetballiefhebbers in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 14 jaar zich opgeven via het formulier onderaan deze nieuwsbrief.”
FC Groningen Junior Club
“Aan het einde van het jaar 2010 is Groby op zoek gegaan naar piepjonge fans. Die zoektocht leverde in de maanden oktober, november en december ruim zeventig nieuwe aanmeldingen van baby’s en peuters op, een record! Omdat deze kinderen werden ingeschreven tijdens de actieperiode ontvingen zij een speciaal welkomstpakket.”
“In de kerstvakantie heeft de FC Groningen Junior Club de nodige activiteiten op het programma staan. Gisteren (maandag – red.) werd er gevoetbald op het binnenstrand van Binn’npret. Hieraan namen ruim zestig jongens en meiden deel.”
Gesloten
“Ook voor de medewerkers van FC Groningen is er na een druk jaar tijd en ruimte voor vakantie. De Supportersbalie in Euroborg is tot vrijdag 24 december 12.00 uur geopend. Daarna sluiten wij het stadion en zijn we op maandag 3 januari vanaf 10.00 uur weer bereikbaar.”
“Ook deze online nieuwsbrief zal twee weken niet verschijnen. De eerste nieuwsbrief van 2011 is te lezen op dinsdag 11 januari.”
Spreuk
“Vanaf deze plaats wensen wij iedereen fijne feestdagen en gezond en sportief 2011 en willen wij besluiten met de uitdagende spreuk: Het is beter te streven naar het onmogelijke, dan te berusten in het haalbare!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’