string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Werkzaamheden op Corpus al in volle gang’.

Dinsdag 25 februari 2014 om 11:15

In de 467ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de nederlaag in en tegen Utrecht, kijkt hij vooruit naar het treffen met SC Cambuur, vertelt hij over de werkzaamheden op Corpus den Hoorn en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zondag in Utrecht een totaal onnodige nederlaag geleden. In grote delen van de wedstrijd waren we de bovenliggende partij, we creëerden ook de nodige kansen, maar na negentig minuten stond er wel 1-0 voor FC Utrecht op het scorebord. Dat voelde heel zuur.”
Verstevigen
“Met twee thuiswedstrijden voor de boeg gaan we onze positie in het linkerrijtje proberen te verstevigen. Over ruim anderhalve week komt Feyenoord op bezoek in Euroborg, maar komende zondag al wacht SC Cambuur. Dat belooft een mooie derby te worden tussen de hoofdstedelijke clubs van de provincies Groningen en Friesland, waarbij wij ons tevens willen revancheren voor de dikke nederlaag in Leeuwarden aan het begin van de competitie. Zowel voor het thuisduel met Cambuur als met Feyenoord zijn via de reguliere verkoopkanalen nog voldoende toegangskaarten verkrijgbaar.”
Texeira
“Afgelopen weekeinde hebben we gemeld dat wij met FC Dallas een akkoord hebben bereikt over de onmiddellijke transfer van David Texeira naar de Major League Soccer in de Verenigde Staten. Deze transfer is echter nog niet volledig afgerond. Texeira is namelijk nog in afwachting van de afwikkeling van persoonlijke zaken, een medische keuring en een visum om naar Dallas te kunnen reizen.”
Bacuna
“Voormalig FC-speler Leandro Bacuna speelde afgelopen weekeinde zijn twintigste competitiewedstrijd in de basis van Aston Villa. Door die start aan de aftrap van de club uit Birmingham in het Premier League-treffen met Newcastle United ontvangen wij een onherroepelijke bonus van 100.000 euro. Dit was één van de contractueel vastgelegde afspraken tussen FC Groningen en Aston Villa bij de overgang van Bacuna afgelopen zomer naar Engeland. Het is een groot compliment aan het adres van Bacuna – en wij als de club waar hij zijn opleiding heeft gehad zijn er trots op – dat hij zich zo snel aan het niveau van Aston Villa en de Premier League heeft weten aan te passen.”
Corpus den Hoorn
“Zoals wellicht bekend, heeft de gemeenteraad van Groningen vorige week ingestemd met de voorstellen van wethouder Dig Istha van Sport, die onder meer voorzien in een grote renovatie en verbouwing van Sportpark Corpus den Hoorn. Medio 2015 gaat een langgekoesterde wens van de club om al onze elftallen op één complex te kunnen laten trainen en voetballen in vervulling. Na de politieke goedkeuring is direct begonnen met de aanpak van het sportpark. De gemeente wil zo snel mogelijk beginnen met de aanleg van met name de nieuwe kunst- en natuurgrasvelden.”
“De tijdelijke units van de jeugdopleiding, die onder meer dienden als kantoren, kleedkamers en ontvangstruimte, worden inmiddels ontmanteld en donderdag al verplaatst naar een nieuwe plek op het sportpark. Deze hele operatie en herinrichting van Corpus neemt vanzelfsprekend de nodige tijd in beslag. Daarom wordt – naast de faciliteiten van GRC en de accommodatie in Lewenborg – onder meer tijdelijk gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘Corpus-huis’. Dit is het voormalige pand van de ALO aan de Van Swietenlaan. Het duurt tien tot twaalf weken voordat de jeugdafdeling de opstallen – bestaande uit kantoren, ontvangstruimte, medische zorg en twee kleedkamers – weer kan gebruiken.”
FC Groningen Junior Club
“In Noord-Nederland is het voorjaarsvakantie. Dit betekent dat de FC Groningen Junior Club wederom een aantal leuke activiteiten heeft georganiseerd voor haar leden. Vandaag (dinsdag – red.) nemen in totaal zo’n tweehonderd personen een kijkje achter de schermen van een betaald voetbalclub tijdens rondleidingen door Euroborg. Donderdag staat er een indoor soccer toernooi op de planning bij Binn’npret Groningen. Leden kunnen zich voor deze laatstgenoemde activiteit nog aanmelden via de website van de Junior Club. De deelname is gratis.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard