‘Werken richting volgende blok van wedstrijden’

11 september 2018

In de 688ste nieuwsbrief laat algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen zijn licht schijnen over de interlandperiode met FC-internationals en kijkt hij met name vooruit naar de herstart van de Eredivisie en de serie wedstrijden die eraan zit te komen voor de eerste selectie, te beginnen komende zaterdagavond in Amsterdam tegen Ajax.

“Langzaam maar zeker druppelen de internationals van FC Groningen weer binnen bij de club. Deze periode hebben we een recordaantal van maar liefst vijftien internationals afgevaardigd aan diverse nationale elftallen. De spelers werden geselecteerd in diverse leeftijdscategorieën door de voetbalbonden van Nederland, Japan, Australië, Mexico, Denemarken, Roemenië, Slowakije, Finland en de Verenigde Staten.”
 
Debuut
“Donderdag sluiten de laatste drie internationals aan: Jannik Pohl, die met Jong Denemarken op pad is, Uriel Antuna, die met Mexico onder-21 wedstrijden speelde in Duitsland, en Ritsu Doan, die vandaag (dinsdag – red.) zijn debuut heeft gemaakt in de nationale A-ploeg van Japan tegen Costa Rica in Osaka.”
 
“Trainer Danny Buijs heeft dan nog exact twee veldtrainingen met een volledige groep ter voorbereiding op de herstart van de competitie. Zaterdagavond staat namelijk ons uitduel met Ajax op het programma. Deze wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 20.45 uur.”
 
Politieacties
“Zoals wellicht bekend is, heeft de politie voor komend weekeinde acties aangekondigd voor een betere cao. De vakbonden hebben agenten opgeroepen om vanaf komende vrijdag 18.00 uur alleen nog maar op te treden bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen. De voorgenomen politieacties lopen tot en met zondag, tot middernacht. In deze periode staat ook een volledige speelronde in de Eredivisie op het programma.”
 
“Op dit moment (dinsdagmiddag – red.) is nog niet bekend of eventuele politieacties ook ons competitieduel met Ajax zullen treffen. De burgemeester van Amsterdam moet hierover de komende dagen een beslissing nemen met het oog op de veiligheidsrisico’s. Wij zullen de uitkomst moeten afwachten, maar het is natuurlijk wenselijk dat hierover zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Zodra die er is, zullen we dit uiteraard via onze communicatiekanalen laten weten.”
 
Kaarten voor resterende thuisduels 2018
“Na onze uitwedstrijd tegen Ajax volgt een periode met maar liefst drie thuisduels op een rij in een week tijd. Te beginnen op zondag 23 september tegen AZ. Al onze resterende thuiswedstrijden van 2018 in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn vanaf nu in de verkoop. Dit betekent dat supporters – naast de drie thuiswedstrijden op rij tegen achtereenvolgens AZ, het bekerduel met FC Twente en FC Utrecht – nu ook al kaarten kunnen bestellen voor de competitiewedstrijden tegen onder meer sc Heerenveen, PSV en FC Emmen.”
 
“Hebben wij vorige week al aangegeven dat de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op zondag 2 december in het teken zal staan van het feest der herkenning met een weerzien van vele ‘Helden van weleer’, waarbij wij trachten zoveel mogelijk oud-spelers en -trainers naar Groningen te krijgen, bij de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 tegen FC Emmen – op zondagmiddag 16 december – zullen wij in navolging van afgelopen seizoen opnieuw stilstaan bij alle overleden FC-supporters in dit kalenderjaar. Dit beloven dus nu al twee memorabele thuiswedstrijden te worden.”
 
Voordelen
“De vrije verkoop voor onze thuisduels start op de vrijdag drie weken voor aanvang van de wedstrijd, maar met een ClubCard of seizoenkaart zijn er dus nu al toegangskaarten aan te schaffen. De voordelen van een seizoenkaart zijn bekend, maar ook een ClubCard van FC Groningen geeft dus extra mogelijkheden. Een ClubCard is eenvoudig aan te vragen via deze website.”
 
“Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk een seizoenkaart aan te schaffen en dat is nog steeds een voordelige optie ten opzichte van losse kaarten. Bovendien geeft een seizoenkaart 2018/2019 vrije toegang bij ons bekerduel met FC Twente op donderdag 27 september aanstaande.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws