string(9) "claudebot"

Wereldwijde aandacht voor prestatie van Suk.

Dinsdag 21 februari 2012 om 13:59

In de 367ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV, meldt hij enkele lezingen en bijeenkomsten en licht hij het prijsbeleid voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord toe.

“We hebben afgelopen zondag tegen PSV in Euroborg weer een ‘ouderwets’ spectaculaire thuiswedstrijd gezien. In een sportief moeilijke fase één van de belangrijkste titelkandidaten met 3-0 verslaan, is een groot compliment waard. We hebben met z’n allen genoten van een zeer strijdbare ploeg, met in de hoofdrol Suk Hyun-Jun. Normaal belichten we zelden een individuele speler, want elk resultaat is een teamprestatie, maar de Zuidkoreaanse aanvaller was het gesprek van de dag in de media en ook nog na het weekend. Dat Suk met zijn optreden en doelpunten wereldwijde aandacht heeft getrokken, mag wel blijken uit het feit dat zijn interview na afloop van het duel met PSV voor FC Groningen TV inmiddels al meer dan 30.000 keer is bekeken op www.youtube.com/fcgroningentv. Een absoluut record.”
Uitwedstrijden
“Het is nu zaak het positieve resultaat tegen PSV een vervolg te geven. Dat moet dan gaan gebeuren in twee opeenvolgende uitwedstrijden. Zaterdagavond wacht om 20.45 uur in Nijmegen N.E.C. als tegenstander. Een week later, op zondag 4 maart, gaan we op bezoek in Rotterdam bij Feyenoord. Twee grote uitdagingen om ook in uitwedstrijden resultaat te boeken.”
“Over het prijsbeleid voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord hebben wij vanuit supporters-zijde  diverse vragen gehad. Hoewel onze supporters voor de uitduels in de Eredivisie de langste afstanden moeten maken, proberen wij als club de prijs voor de FanTour elk jaar zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Voor alle uitwedstrijden geldt hetzelfde vaste tarief, namelijk 34 euro. Elk jaar dragen wij als club een substantieel bedrag bij om de prijs van de FanTour zo laag mogelijk te houden.”
Kostprijs
“Tegen Feyenoord hebben de lokale autoriteiten in Rotterdam bepaald dat voor deze wedstrijd een zogenaamde halve buscombi-regeling van toepassing is. Dit wil zeggen dat supporters alleen het laatste deel naar het stadion verplicht per georganiseerde busreis dienen af te leggen. Hoewel de opstapplaats in Rotterdam is gelegen, bedraagt de prijs hiervoor 30 euro. Dit is natuurlijk een gering prijsverschil afgezet tegen het vaste tarief voor een volledige FanTour vanuit Groningen, maar het is de kostprijs van het toegangskaartje voor de wedstrijd plus het verplicht inhuren van de bussen voor het laatste traject naar de Kuip. Omdat de kostprijs in dit geval dus 30 euro is en wij flink toeleggen op de vaste prijs voor de FanTour van 34 euro, is het prijsverschil in dit geval relatief klein.”
Beker
“Jong FC Groningen is er gisteravond (maandag – red.) in Amsterdam helaas niet in geslaagd de bekerfinale voor Beloftenteams te halen. Op sportcomplex De Toekomst verloor de ploeg van trainer Dick Lukkien met 2-0 de halve finalewedstrijd tegen Jong Ajax, dat hierdoor op donderdag 3 mei mag aantreden in de eindstrijd tegen Jong FC Utrecht.”
Lezingen
“Ook deze week staan er weer twee interessante lezingen in de agenda. Vanmiddag (dinsdag – red.) zal ik tijdens een symposium op de Hanzehogeschool voor studenten economie spreken over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onderwerp zal zijn ons groen en duurzaam beleid en dan met name onze ambitieuze plannen in en om Euroborg.”
“Donderdag zal in het WTC van Leeuwarden hetzelfde thema aan de orde komen tijdens het congres Groen 2012. Dit is een meerdaagse manifestatie voor consument, bedrijfsleven en overheid waarbij enerzijds de nadruk wordt gelegd op de topsector energie, innovatie en kansen voor ondernemers en daarnaast praktische workshops en inspiratiesessies voor en door de ondernemer rond met name groen gas, smart grids en energie uit water. Mede op verzoek van de Energy Valley Topclub zal ik mijn bijdrage leveren aan het congres.”
Talentendag
“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er opnieuw een Talentendag. Deze wordt dit keer gehouden bij FC Lewenborg in de Stad.”
“Donderdag faciliteert Organisatiebureau FC Groningen in Euroborg een netwerkdag over rampenbestrijding en crisisbeheersing voor professionals, bestuurders en partners uit de Veiligheidsregio Groningen. Het doel van de netwerkdag is dat betrokken, die een rol hebben in rampenbestrijding en crisisbeheersing, elkaar beter leren kennen vanuit de gedachte dat de
samenwerking bij een crisis beter verloopt als je van elkaar weet wie wie is.”
Kids United
“Afgelopen zaterdag werd in sporthal Lewenborg het vierde Kids United zaalvoetbaltoernooi gehouden. Naast vertegenwoordigers van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en directielid Robbert Klaver was ook speler Virgil van Dijk aanwezig. Het toernooi werd een groot succes, mede dankzij de inbreng van de sponsors van Kids United, Menzis en McDonald’s. Een verslag en foto’s zijn te vinden op www.kids-united.nl. Sinds de adoptie op 1 december 2011 mag Kids United zich het officiële G-jeugdteam van FC Groningen noemen.”
“Aanstaande donderdag mogen enkele leden van de Junior Club Petter Andersson, Pieter Huistra en Luciano da Silva het hemd van het lijf vragen in een ‘Meet&Greet’. Deze leden hebben in de maand december meegedaan aan de pepernotenactie ten behoeve van Make-A-Wish Nederland en mochten hierbij zelf ook een wens opgeven.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus