Werder Bremen; het Duitse groen-wit

28 juli 2018

FC Groningen oefent morgen, zondag 29 juli, in eigen stadion tegen SV Werder Bremen. De aftrap van het duel met de Bundesligaclub is om 14.30 uur. Seizoenkaarthouders voor het seizoen 2018/2019 hebben vrije toegang bij deze wedstrijd. Ook bij aanschaf van een seizoenkaart op het laatste moment, gaan de stadiondeuren gratis voor je open. De Koeman Tribune is met ingang van het seizoen 2018/2019 geheel rookvrij.

Werder Bremen is net als FC Groningen een echte volksclub te noemen. Daar houdt de vergelijking met FC Groningen niet op. Een van de bijnamen van Werder Bremen luidt ‘Die Grün-Weißen’, refererend aan de clubkleuren groen en wit.
 
Werder Bremen werd opgericht in 1899 en viert dit seizoen dus haar 120-jarige bestaan. De club kende in haar geschiedenis vele successen en hoewel het in de laatste seizoenen ook geregeld naar beneden heeft moeten kijken, is het nog altijd een vereniging van statuur.
 
Een ster
Zo kroonde Werder Bremen zich vier maal tot kampioen van de Bundesliga, wat de club een ster op het groen-witte shirt opleverde. In 1965, 1988, 1993 en 2004 werd Werder landskampioen. Daarnaast vierde de club zes keer de bekerwinst en was het in 1992 Europees de sterkste in de toenmalige Europa Cup II.
 
De laatste seizoenen heeft Werder Bremen de aansluiting met de (sub)top gemist en doet het niet meer mee voor de prijzen. De ploeg staat onder leiding van trainer Florian Kohfeldt en eindigde afgelopen seizoen als elfde. Kohfeldt is een jonge ambitieuze trainer en nam in november van 2017 de taken als hoofdtrainer waar. Hij werd aan het einde van afgelopen seizoen definitief aangesteld als hoofdcoach.
 
Eredivisiegehalte
Werder Bremen heeft de nodige spelers in de selectie, die een verleden hebben in de Eredivisie. Afgelopen week werd bekend dat Oranje-international Davy Klaassen dit seizoen met Werder Bremen actief is in de Bundesliga. Milot Rashica werd in de winterstop van afgelopen jaar overgenomen van Vitesse. Achterin staat de Finse international Niklas Moisander, die ook bij PEC Zwolle en Ajax heeft gespeeld en voorin moeten de doelpunten komen van de Amerikaan Aron Johannsson, afkomstig van AZ.
 
Internationals
Werder Bremen heeft naast Moisander en Klaassen nog meer internationals binnen de gelederen. Verdediger Ludwig Augustinsson was één van de spelers die afgelopen WK voor een daverende verrassing zorgde door met Zweden de kwartfinales te halen. Max Kruse is een Duits international, die in het verleden heeft laten zien gemakkelijk te scoren. Onder anderen de Zweed Felix Beijmo, de Oostenrijker Martin Harnik en de Japanner Yuya Osako kwamen de ploeg deze zomer versterken. Die laatste is landgenoot van FC-speler Ritsu Doan en was met Japan actief op het afgelopen WK.

Speler Werder

Laatste nieuws