Wegen FC Groningen en Hoofd Opleiding Caspar Dekker scheiden zich

20 februari 2018

FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Caspar Dekker. De Trots van het Noorden heeft besloten het aflopende contract van het Hoofd Opleiding niet te verlengen. Dekker heeft aan het einde van dit seizoen twee jaar aan het roer gestaan op Sportpark Corpus den Hoorn.

Manager technische zaken Ron Jans dankt Caspar Dekker voor zijn inspanningen bij FC Groningen. “Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en die ook naar een hoger niveau gebracht. Caspar Dekker is een vakman. We willen met de opleiding echter naar een nieuwe fase waarbij wij een ander type persoon zoeken.”
 
Caspar Dekker betreurt de keuze van FC Groningen, maar respecteert de beslissing. “Helaas komt er na dit seizoen een einde aan de samenwerking. Met veel plezier heb ik mogen werken als Hoofd Opleiding van de club. Hierbinnen hebben we gezamenlijk met alle medewerkers hard gewerkt om de talenten van de opleiding een oprechte kans te geven profvoetballer te worden en daarbij getracht iedereen in zijn of haar eigen kracht te zetten.”
 
“Mede dankzij Peter Jeltema en Gerard Kemkers heb ik deze gedroomde taak mogen uitvoeren. Dat na dit seizoen onze wegen zich scheiden, doet hieraan geen afbreuk. In de afgelopen periode hebben we binnen de opleiding mogen genieten van diverse spelers die hun eerste stappen maakten in het betaalde voetbal. Hebben spelers en medewerkers persoonlijke groei mogen ervaren. In mijn rol als Hoofd Opleiding heb ik bij de FC en in mijn privé-omgeving geweldige mensen mogen ontmoeten, die ik ook na deze intensieve periode bij FC Groningen zal blijven zien of contacten. We komen elkaar in de toekomst allemaal weer tegen en ik weet dat we elkaar met open vizier tegemoet kunnen treden.”

Laatste nieuws