string(9) "claudebot"

Weer wijzigingen nodig in opstelling.

Vrijdag 13 april 2012 om 14:11

Komende zondag speelt FC Groningen om 12.30 uur thuis tegen Roda JC. De ploeg van trainer Pieter Huistra moet winnen om aansluiting te houden met de negende plek op de ranglijst. Het te dichten gaf is vijf punten met nog vijf duels te gaan.

Nog geen twaalf uur na de nederlaag in Den Haag zat Huistra in het perscentrum van Euroborg alweer aan de koffie voor de voorbeschouwing op het volgende duel. Allereerst werd teruggekeken op de tiende uitnederlaag van het seizoen. “Het was teleurstellend. ADO Den Haag was scherper en won in de lucht de meeste duels. We kwamen de tweede helft wel goed uit de kleedkamer, maar gaven bij een corner te makkelijk de 2-0 weg. Daarvoor vond ik dat Henk Bos wel een strafschop had verdiend. Dan was het misschien anders gelopen.”
Komende zondag moet de FC om half één aan de bak tegen Roda JC, dat drie punten voorsprong heeft op Groningen en één van de vier kandidaten is om voorbij te streven voor het einde van de reguliere competitie. Daarnaast zal de FC nog minimaal twee van de drie uit de groep NEC, RKC en Heracles onder zich moeten houden om kans te blijven houden op een plek in de play-offs om Europa League voetbal. “Roda is een ploeg die een ander systeem speelt, namelijk 4-4-2. We hebben zaterdagochtend één training om alles voor te bereiden. Vanmiddag (vrijdag – red.) staat alles in het teken van herstel en inventariseren.”
Die inventarisatie kon al ten dele plaatsvinden op de donderdagavond: Johan Kappelhof en Leandro Bacuna zijn geschorst, terwijl Nicklas Pedersen terugkeert bij de selectie. Jonas Ivens is de voornaamste kandidaat terug te keren in het centrum van de verdediging. Er bestaat een kans dat Maikel Kieftenbeld ook weer aansluit, na zijn blessure. Net als Koen van de Laak zal hij nog niet aan de wedstrijd kunnen beginnen. Bij mogelijk afhaken van Tom Hiariej en/of Lorenzo Burnet heeft Huistra in Suk Hyun-Jun, Matias Jones en Tim Keurntjes nog opties voor de basiself.
Met nog vijf duels voor de boeg moet het zondag tegen Roda JC echt gebeuren. “En in de andere twee thuisduels. Daar moeten we de winst pakken om mee te blijven doen.  Het maakt niet uit wie er wordt opgesteld. We moeten meer initiatief pakken, dominanter zijn in de duels. Als we die niet kunnen winnen, moeten we er beter bij zijn voor de ‘tweede ballen’. Iedereen heeft nog steeds veel bereidheid zaken voor elkaar op te knappen. Gisteren hebben we het laatste halfuur met twee spitsen gespeeld. Dat geeft een andere dynamiek, maar is ook kwetsbaar. Door de blessures staan er niet vier jongens die allemaal dertig duels hebben gespeeld. En dat is eigenlijk wel een voorwaarde om de rest van de ploeg het gewenste fundament te geven. Belangrijkste van alles is dat we zondag spirit tonen en er staan als team!”

De kassa’s blijven zondag gesloten. Tot en met zaterdag 14 april om 23.59 uur zijn voor seizoenkaart- en ClubCardhouders van FC Groningen tickets voor de wedstrijd te koop via http://www.fcgroningenkaartenmarkt.nl/

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus