Weer volle buit voor onder-19 en onder-17.

Zaterdag 18 januari 2020 om 17:59

FC Groningen onder-17 en onder-19 hebben zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn beiden hun Amsterdamse tegenstanders verslagen met een marge van één doelpunt. De onder-17 won van AFC met 2-1 en vervolgens rekende de onder-19 af met Ajax: 4-3. Het was voor beide ploegen de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2020.

De onder-17 begon de middag op Corpus den Hoorn prima in de Eerste Divisie Hoog en stond halverwege de eerste helft voor met 2-0 voor tegen AFC onder-17 door treffers van Jan Muller en Thom van Bergen. In de tweede helft kwamen de gasten terug tot 2-1 en vervolgens hielp de ploeg van trainers Paul Matthijs en Gibril Sankoh de drie punten over de streep.

Zeven treffers
Om drie uur was de aftrap bij FC Groningen onder-19 tegen Ajax onder-19 in de Eredivisie Voorjaar. Na tien minuten kopte Giovanni Zwikstra de thuisploeg aan de leiding: 1-0. In de 26ste minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte, maar een rake kopbal van opnieuw Zwikstra zorgde voor een 2-1 ruststand.

In de tweede helft kwam Groningen op 3-1 door een rake strafschop van Mohamed El Kharbachi. Vervolgens kreeg Ajax een strafschop te nemen na een lichte overtreding binnen het strafschopgebied en werd het 3-2. Oussama El Azzouzi zorgde vervolgens in de rebound na een schot voor de 4-2 en tenslotte kwam Ajax op 4-3 na een strafschop wegens hands.

Opstelling FC Groningen onder-19
Oscar Hooiveld, Ayoub Haddad, Leonel Miguel, Pim Betzema (75’ Yannick Hettinga), Milan de Koe, Oskari Sallinen (60’ Joris Reiziger), Max Hamelink (68’ Joël van Kaam), Oussama El Azzouzi, Remco Balk, Giovanni Zwikstra, Mohamed El Kharbachi. Rest bank: Thom van Rotterdam, Guus Beaumont.

Scores: 10’ Giovanni Zwikstra 1-0, 26’ Arjany Martha 1-1, 42’ Giovanni Zwikstra 2-1, 52’ Mohamed El Kharbachi 3-1, 55’ Damjan Dostanic 3-2, 66’ Oussama El Azzouzi 4-2, 69’ Damjan Dostanic 4-3.