De drie jeugdteams van FC Groningen die competitieverplichtingen hadden bleven vandaag ongeslagen. Daarnaast behaalde opleidingsgenoot SC Cambuur C1 de titel in de 3de divisie H.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 1-1 ADO DEN HAAG A1
0-1 (35.), 1-1 Yassine Zakir (43.)
opstelling FCG A1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh (63.Luuk Kuipers), Marijn Ploem, Twan Nieboer, Dennis van Duinen, Tom van de Looi, Ozan Kokcu, Gerald Postma (69.Matthijs Hardijk), Daniel Bouman, Joey Salden (81.Mehmet Gencer), Yassine Zakir.
Net als vorige week moest de ploeg van trainer Peter Hoekstra wederom genoegen nemen met een puntendeling. In de eerste 45 minuten viel voor beide doelen nauwelijks iets te bleven. In de negentiende minuut zette Joey Salden goed voor maar de bal werd door zowel Yassine Zakir als Ozan Koku gemist. Twan Nieboer kopte uit een corner van Kokcu over. Ook de gasten waren nauwelijks dreigend maar scoorden wel. Een goed uitgespeelde aanval leverde voor ADO een voorsprong op. Toch kwam groenwit voor rust nog langszij. Joey Saldo bediende Yassine Zakir die de bal ineens en vol achter de Haagse goalie schoot. Daarmee hadden we het hoogtepunt van deze wedstrijd gehad. Na de hervatting kreeg Ozan Kokcu de beste kans maar hij mikte vanuit een reboundsituatie naast. Daardoor bleef het bij een gelijkspel.
NEC/FC OSS B1 0-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Jhurrey Margaritha (45.)
opstelling FCG B1 Joep van de Haar, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Mees Gootjes, Daniel van Kaam, Kolbeinn Finnsson (73.Ousmane Barry), Sam Crowther, Martijn van Maastrigt (73.Mark Westra), Jhurrey Margaritha.
In de strijd om promotie naar de eredivisie behaalden de B-junioren van FC Groningen drie hele belangrijke punten. “Dit was een belangrijke overwinning op een directe concurrent voor de bovenste plaatsen,” zei trainer Sander van Gessel. Na een brilstand bij rust scoorde Jhurrey Margaritha na de hervatting de enige treffer van de wedstrijd. Dat was in een fase waarin de FC sterk speelde. Margaritha scoorde uit een voorzet van Daniel van Kaam. Van Gessel: “Als team hebben we goed samengewerkt in het verdedigen en hierdoor ook weinig kansen weggegeven. Zelf hebben we echter ook niet veel kansen gecreëerd.”
FC GRONINGEN C1 5-0 BE QUICK 1887 C1
1-0 Giovanni Zwikstra (13.), 2-0 Remco Balk (31.), 3-0 Remco Balk (54.), 4-0 Giovanni Zwikstra (58.pen.), 5-0 Giovanni Zwikstra (64.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Julian Fluks (38.Romano Postema), Leonel Miguel, Pim Betzema, Thomas Poll (66.Joshua Sion), Max Hamelink, Joel van Kaam (47.Jesper de Backer), Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Remco Balk (60.Quinten Anakotta), Kian Slor (40.Tijs Mulder).
De C-junioren van FC Groningen kenden geen probleem met stadgenoot Be Quick 1887. Uit een prima voorzet van Thomas Poll tikte Giovanni Zwikstra van dichtbij de eerste treffer binnen. Vervolgens kopte Max Hamelink bijna raak. Vier minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Remco Balk stevende de zestien binnen en haalde fraai en doeltreffend uit. Hadden de gasten voor rust nog enkele speldenprikken in petto, in de tweede helft was het enkel nog FC Groningen wat de klok sloeg. De ploeg van trainer Bote Talsma kreeg veel kansen en scoorde uiteindelijk nog een drietal treffers. Remco Balk krulde een vrije trap van net buiten de zestien knap in de kruising. Even later werd diezelfde Blak gevloerd in de zestien waarop Zwikstra trefzeker vanaf de stip was. Zwikstra tekende met zijn derde doelpunt van de wedstrijd ook voor het slotakkoord.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 4-0 ONS SNEEK C1
1-0 Deno Alejo (26.), 2-0 Jorn Jongsma (34.), 3-0 Feike Zijlstra (51.), 4-0 Bart Kooistra (67.)
SC Cambuur C1 kampioen van de Derde Divisie H.

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda (58.Willem de Boer), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra (63.Maurice Lap), Kevin de Vries, Jens van der Heide (63.Koen Kribben), Sil Bos (38.Youri Sletering), Bart Kooistra, Jorn Jongsma (58.Quinten Lamsma), Deno Alejo.
FC TWENTE D1 5-0 SC CAMBUUR D1
1-0 (4.), 2-0 (30.pen.), 3-0 (40.), 4-0 (47.), 5-0 (60.)
opstelling SCC D1 Tom Roorda, Max Faber, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Steyn Potma, Milan Smit, Gregory Daraji. Wissels: David Huistra, Matthias Nartey, Bas Verbree, Milo Postma, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Dinand Lourens.