‘Weer een vol uitvak, zondag in Almelo’

16 oktober 2018

In de 693ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de officiële opening van het fonkelnieuwe TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn en kijkt hij vooruit naar de herstart van de Eredivisie, die voor FC Groningen zondagmiddag in Almelo staat geprogrammeerd.

“Het was afgelopen zaterdag een heugelijke dag voor FC Groningen, een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de club. Onder prachtige omstandigheden hebben wij het fonkelnieuwe TopsportZorgCentrum officieel geopend. Met de volledige ingebruikname later dit jaar gaat een langgekoesterde wens van de club in vervulling: alle teams van FC Groningen op één locatie binnen de stadsgrenzen onder één dak. We staan te popelen om te verhuizen.”
 
“Bij de officiële opening van het TopsportZorgCentrum waren vertegenwoordigers van de diverse supportersgeledingen uitgenodigd en een afvaardiging van het businessclub-bestuur. Exclusief voor vijfjaarkaarthouders organiseren wij komende zaterdag vanaf 10.00 uur diverse rondleidingen door het TopsportZorgCentrum. De kaarthouders hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Bovendien houden wij nog drie keer een Open Huis voor – in willekeurige volgorde – seizoenkaarthouders, onze sponsorrelaties en vrijwilligers, waarbij een blik kan worden geworpen in dit prachtige nieuwe pand.”
 
Uitwedstrijd tegen Heracles Almelo
“Voor ons eerste elftal staat zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. De aftrap van dit Eredivisieduel is om 14.30 uur. Wij weten ons – net als bij eerdere uitduels dit seizoen – wederom gesteund door een vol uitvak. Momenteel zijn de laatste tientallen kaarten in de verkoop. Het aantal meereizende supporters gaat richting de vijfhonderd. Mooi om die steun te ervaren!”
 
“De groep van trainer Danny Buijs is nog niet compleet, want dezer dagen staan de laatste interlands op het programma. Vandaag (dinsdag – red.) komen de diverse internationals voor het laatst in actie. In deze interlandperiode ontbreken op de club Jan Hoekstra, Tom van de Looi en Deyovaisio Zeefuik, die alle drie zijn opgeroepen voor Oranje onder-20 en Ludovit Reis, die is aangesloten bij Oranje onder-19.”
 
Ritsu Doan
“Onze enige A-international van dit moment is Ritsu Doan. Hij was afgelopen vrijdag invaller in de Japanse ploeg, die in eigen land een interland speelde tegen Panama. Vandaag (dinsdag – red.) startte Doan in de basisopstelling van Japan in eigen huis tegen Uruguay. Doan had met zijn eerste interlandgoal (3-2) een aandeel in de 4-3 oefenzege op de Zuid-Amerikanen. Het is de bedoeling dat Doan eind deze week weer aansluit bij de eerste selectie, die zich voorbereidt op het competitieduel met Heracles Almelo.”
 
Opleiding
“Deze week is het Deense Esbjerg op bezoek in Groningen. Onderdeel van hun programma is onder meer een oefenwedstrijd van FC Groningen onder-15 tegen de Denen, vrijdagmiddag om 17.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. Spelen tegen internationale tegenstanders draagt bij aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers. Geregeld spelen teams uit onze opleiding tegen Deense clubs, zowel hier als daar.”
 
“Zo speelt FC Groningen onder-15 later in het jaar ook nog tegen Aarhus en Aalborg. Vorig jaar is Aalborg al een keer naar Groningen gekomen en is een team van ons naar Aalborg geweest. Deze week krijgt de opleiding dus Esbjerg op bezoek. De Denen spelen donderdag in Leeuwarden tegen Cambuur en vrijdag tegen FC Groningen onder-15. Daarnaast staat er een coach-meeting gepland, waarbij trainers kennis en ervaringen delen.”
 
Keepersclinic
“Volgende week maandag (22 oktober – red.) houdt FC Groningen wederom een keepersclinic. De keeperscoaches en doelmannen van de eerste selectie, FC Groningen onder-23 en onder-19 ontvangen dan circa honderd keepers. Op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn is iedereen van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij de eerste clinic van 9.30 uur tot 12.00 uur en een tweede clinic van 13.30 uur tot 16.00 uur.”

"In de herfstvakantie zijn er nog meer Trainen als een Prof-activiteiten. Op dinsdag 23 oktober is FC Groningen on Tour bij vv Siddeburen, op woensdag 24 oktober bij SV Marum en vrijdag 26 oktober bij FC Zuidlaren. Op donderdag 25 oktober is de Techniekdag van de Junior Club FC Groningen in Indoor Soccer Centre Groningen."
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws