string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Week in het teken van het herdenken van Piet Fransen’.

Dinsdag 04 augustus 2015 om 14:20

In de 540ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen staat algemeen directeur Hans Nijland vooral stil bij het plotseling overlijden van clubicoon Piet Fransen en gaat hij in op de actualiteit rond de club.

“Afgelopen zondagochtend werden we opgeschrikt door het zeer trieste nieuws dat Piet Fransen was overleden. Het overlijden van één van onze clubiconen kwam onverwacht en we werden dan ook overvallen door dit bijzonder droevige bericht. Deze week zal voor onze club dan ook voor een belangrijk deel in het teken staan van de herdenking van Piet.”
Nauw contact
“We staan sinds zondagochtend in nauw contact met de familie. Met hen bespreken we de wensen met betrekking tot de wijze waarop wij bij de club Piet willen herdenken. Donderdagavond bieden wij in Euroborg tussen 19.00 uur en 20.30 uur voor alle medewerkers van de club, supporters, vertegenwoordigers uit het betaalde voetbal, de media en andere belangstellenden gelegenheid tot het nemen van afscheid. Piet Fransen zal in een kist opgebaard liggen in de Essent Businesslounge in Euroborg. Vrijdagmiddag zal de plechtigheid zijn en deze wordt in besloten kring gehouden.”
“Bij onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen zullen wij eveneens op gepaste wijze stilstaan bij het overlijden van Piet Fransen. Volgens het competitieschema is dit komende zondag om 14.30 uur tegen FC Twente. De competitie-ouverture staat echter nog op losse schroeven in verband met mogelijke politieacties. Zodra wij meer weten over het al dan niet definitief doorgaan van deze eerste competitiewedstrijd zullen wij dit uiteraard zo spoedig mogelijk via diverse kanalen, waaronder deze website, bekend maken.”
Overschaduwd
“Het duel om de Johan Cruijff Schaal, afgelopen zondag tegen PSV, werd voor ons overschaduwd door het overlijden van Piet Fransen. Onze spelers droegen rouwbanden en er werd voorafgaand aan de openingswedstrijd van het seizoen een respectvolle minuut stilte gehouden in de Amsterdam ArenA.”
“Daarna gaven we met name voor rust een prima visitekaartje af tegen de landskampioen. De geflatteerde 3-0 nederlaag was absoluut geen afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen in deze wedstrijd, maar zoals onze trainer Erwin van de Looi na afloop al terecht constateerde: het gaat in het voetbal om het maken van doelpunten en resultaat. Daarin hebben we afgelopen zondag verzaakt. Niettemin geeft het vertoonde spel ons meer dan voldoende vertrouwen voor het komende seizoen.”
Persdag
“Zo hebben we ons gisteren (maandag – red.) ook gepresenteerd tijdens onze traditionele persdag: vol positivisme en met een gevoel van trots. We hadden daarbij louter goed nieuws te melden. Een stijging van de begroting tot boven de 20 miljoen euro, een nieuwe tenuesponsor in de vorm van het innovatieve vitaliteit- en gezondheidsplatform Health i Port en een seizoenkaartenverkoop die richting de 14.000 loopt.”
Open Dag
“Morgen (woensdag – red.) houden wij in en om Euroborg tussen 16.00 uur en 20.00 uur onze jaarlijkse Open Dag. Er is onder andere een optreden van Niels Span en een onderlinge wedstrijd tussen Oud FC Groningen en een Supporterselftal. Vast onderdeel van de Open Dag is traditiegetrouw de spelerspresentatie. Die begint om 17.00 uur in het stadion en de presentatie is dit jaar in handen van verslaggever Emiel Venema van FC Groningen TV.”
“Er is tevens een stadiontour en bij de bezichtiging van de diverse ruimtes kan ook de Essent Lounge worden bezocht. Daar zal een speciale plek ingericht zijn ter nagedachtenis aan Piet Fransen. Bij zijn portret zal ook een condoleanceregister komen te liggen, dat getekend kan worden.”

“Tot slot de mededeling dat de FanCorner woensdag 5 augustus in verband met de Open Dag aangepaste openingstijden heeft: van 13.00 uur tot 20.00 uur.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’