FC Groningen verliest van PSV, drukke avond voor de VAR

24 april 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond de wedstrijd in Eindhoven tegen PSV met 1-0 verloren. Het doelpunt van de thuisploeg werd na rust gemaakt door Eran Zahavi. De aanvaller benutte een strafschop na ruim een uur spelen die werd gegeven vanwege hands na inmenging van de VAR.

Willy van der Kuijlen herdacht

Voorafgaand aan het duel bij PSV werd topscorer aller tijden van de Eredivisie Willy van der Kuijlen door beide selecties en de 4.000 aanwezige PSV-fans op indrukwekkende wijze herdacht. De voormalige spits met de bijnaam ‘Mister PSV’ overleed eerder deze week.
 
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor FC Groningen. Ko Itakura kopte bij de tweede paal uit een hoekschop van Tomas Suslov naar de verre hoek, maar de inzet van de verdediger werd door een PSV’er uit het doel gekopt. Niet veel later schoot Cody Gakpo van grote afstand met een fraaie uithaal op de lat en vervolgens kreeg PSV meerdere goede kansen om te scoren. Sergio Padt redde knap oog in oog met Donyell Malen, Eran Zahavi schoot van binnen het strafschopgebied over en Ibrahim Sangare werd met een uiterste krachtinspanning geblokt door Itakura.
 
FC Groningen won vaak de tweede bal na persoonlijke duels. De grootste FC-kans voor rust kwam in de slotfase van de eerste helft van de voet van Wessel Dammers. Een vrije bal van Suslov werd terug gekopt door Itakura waarna Dammers in het strafschopgebied zijn voet niet voldoende achter de bal kon krijgen.

El Messaoudi2

FC Groningen kwam vlammend uit de kleedkamers in de tweede helft. Jørgen Strand Larsen snelde na enkele secondes al richting het PSV-doel en werd op het moment van schieten geblokt door een tegenstander. Vijf minuten later raakte de Trots van het Noorden de paal. Een lange bal van Padt werd keurig gecontroleerd door Mo El Hankouri. Na een actie bereikte de vleugelspeler Ahmed El Messaoudi die op de paal schoot.

PSV dacht tien minuten na de rust te scoren via Zahavi, maar na de goalcheck van de VAR bleek dat de voorzet van achter de achterlijn was gegeven en dus werd de treffer afgekeurd. De thuisploeg kwam na ruim een uur toch op voorsprong. De VAR had scheidsrechter Jeroen Manschot naar de kant geroepen om een moment van wel of geen hands van Dammers te beoordelen en de arbiter besloot na het bestuderen van de beelden een strafschop te geven. Deze werd benut door Zahavi, 1-0.

Twintig minuten voor tijd dacht Gakpo de FC op een grotere achterstand te zetten, maar de goal werd afgekeurd nadat in Zeist buitenspel was geconstateerd. De druk van PSV hield aan in de rest van de tweede helft waardoor FC Groningen aanvallend niet vaak op de helft van de tegenstander kwam. Toch perste de Trots van het Noorden er een slotoffensief uit en werd Dammers voorin geposteerd. De gelegenheidsspits kreeg een kopkans die op het dak van het doel eindigde.

Diep in blessuretijd – die liefst acht minuten duurde – kwam doelman Padt mee naar voren bij een hoekschop. De keeper kreeg de bal op het hoofd, maar kon niet genoeg richting geven aan zijn kopbal waardoor FC Groningen uiteindelijk met lege handen stond in het Philips Stadion. Eindstand 1-0 voor PSV.  

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

EL Hankouri3
Strand larsen1

Laatste nieuws