FC Groningen verliest in Zwolle

16 mei 2021

FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd verloren van PEC Zwolle. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Danny Buijs op achterstand door een eigen doelpunt van Ko Itakura. De Trots van het Noorden eindigt hierdoor op plaats zeven op de ranglijst van de Eredivisie. Komende woensdag is FC Utrecht de tegenstander in de halve finale van de play-offs. De aftrap is om 18.45 uur in stadion De Galgenwaard.

photo5838942584066651376

FC Groningen begon zondagmiddag met een debutant in de basisopstelling. Leonel Miguel uit Zuidhorn startte centraal in de verdediging. In een weinig spannende wedstrijd hield de verdediger zich goed staande.

Kans El Hankouri
Vlak na de pauze was FC Groningen dichtbij de openingstreffer. Na een goede aanval kwam Mo El Hankouri vrij voor doelman Xavier Mous, maar hij schoot de bal net naast.

Het leek uit te draaien op een gelijkspel in Zwolle, maar tien minuten voor tijd bracht de thuisploeg daar verandering in. Immanuel Pherai gaf de bal laag voor en via het benen van Leonel Miguel en Ko Itakura eindigde de bal ongelukkig achter Sergio Padt. In de slotminuten mocht Björn Meijer ook nog zijn debuut maken voor FC Groningen als invaller.

Voor FC Groningen start aanstaande woensdag de play-offs om Europees voetbal. FC Utrecht is de tegenstander en de winnaar van het duel in Utrecht plaatst zich voor de finale van komende zaterdag.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

photo5838942584066651366
Gasterra

Laatste nieuws