string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijdverslag Léon Enting.

Dinsdag 05 november 2013 om 09:47

Zondag 3 november speelde FC Groningen een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Léon Enting was hierbij aanwezig als Junior Reporter. Lees hieronder zijn verslag.

Naam: Léon Enting
Leeftijd: 13 jaar
Datum: 3 november 2013
Wedstrijd: FC Groningen-Roda JC
Favoriete speler: Kostic/Zivkovic

Opstelling
Bizot
Kappelhof
Botteghin
Magnasco
Wijnaldum
Kieftenbeld
Hiariej
Chery
Van der Velden
Kostic
Zivkovic
1e helft
Binnen 1 minuut heeft Chery al een mooie kans, maar het wordt een corner. Uit de corner kopt Zivkovic de bal net over. Kostic krijgt ook een mooie kans op doel maar schiet naast. Daarna volgt een mooie goal van Kostic. Hij schiet de bal zo uit de lucht in het net. In de 18e minuut krijgt Roda JC een vrije trap van Fledderus. Kees Luijckx tikt de bal in de goal. In de 32e minuut creëert Kappelhof ruimte en schiet net naast. In de 37e minuut krijgt Dijkhuizen een gele kaart. Bizot maakt nog een mooie redding van een vrije trap van Roda. In de 44ste minuut krijgt Chery een 1 op 1 kans met de keeper, die maakt hij niet af.
2e helft
De 2e helft begint met een mooie diepe bal van Wijnaldum op Kostic. Kostic geeft de bal voor en Kirm tikt de bal in het doel. 2-1 in de 58ste minuut. Kirm geeft een lekker boog-balletje op Kostic die voorgeeft, maar Zivkovic kan er net niet bij. In de 62e minuut krijgt Botteghin een gele kaart in het strafschopgebied dus een penalty voor Roda. Fledderus scoort deze. In de 75e minuut heeft de keeper van Roda JC de bal niet klem dus tikt Botteghin de bal in het doel. In de 77e minuut krijgt Chery geel. Ook Kirm en van Peppen krijgen nog een gele kaart in de 84e en 89e minuut. In de blessuretijd krijgt Roda nog een penalty. Fledderus scoort voor de 2e keer.  
Uitslag: 3-3
Beste speler: Andraz Kirm

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’