Abraham schiet FC naar winst op Fortuna

28 februari 2021

FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 1-0 gewonnen. De goal werd vlak na rust gemaakt door invaller Paulos Abraham. De eerste treffer van de Zweed voor de Trots van het Noorden. Abraham kroonde zich met zijn doelpunt tot jongste Zweedse doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie. FC Groningen staat met 42 punten uit 24 wedstrijden stevig op de zesde plaats van de ranglijst. 

Abraham2

FC Groningen was voorafgaand aan het duel gewaarschuwd, want tegenstander Fortuna Sittard verloor al zes uitwedstrijden op rij niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Lisandro Semedo werd door Zian Flemming na drie minuten vrijgespeeld en schoot vlak voor doelman Sergio Padt naast het doel. De FC dacht niet veel later op voorsprong te komen, maar een doelpunt van topscorer Jørgen Strand Larsen werd afgekeurd vanwege buitenspel.
 
De spits kreeg op slag van rust een fikse tik op zijn enkel na een duel met Roel Janssen en hoewel Strand Larsen de rust nog wel haalde, moest hij zich aan het begin van de tweede helft laten vervangen door Paulos Abraham.

Blij team

Net als in de eerste helft was de eerste kans na rust voor Fortuna Sittard. Janssen kopte een hoekschop bij de eerste paal gevaarlijk in, maar Padt lette goed op en bokste de bal weg. Aan de andere kant was het invaller Abraham die werd vrijgespeeld door Tomas Suslov. De jonge Zweed bleef heel koel voor het doel en schoot de FC op voorsprong, 1-0. Zijn eerste goal voor de club, net als Strand Larsen in een wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met zijn treffer werd Abraham ook nog eens de jongste Zweedse doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie.
 
De man van de assist kreeg na een uur spelen de volgende goede kans voor FC Groningen. Suslov ontving de bal van Alessio Da Cruz en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn rechtervoet hard naast het doel.
 
Met nog een klein kwartier te spelen was verdediger Ko Itakura net als vorige week in Heerenveen belangrijk met een spectaculaire ingreep op een voorzet van de zijkant. Vlak daarna leek Abraham zijn tweede van de middag te maken, maar de goal van de Zweed werd afgekeurd vanwege buitenspel. De treffer van Abraham aan het begin van de tweede helft was uiteindelijk genoeg voor de overwinning en drie punten. Een goal waarmee de jonge aanwinst van FC Groningen geschiedenis schreef. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

schreck2
suslov

Laatste nieuws