FC Groningen en Feyenoord in evenwicht: 0-0

24 februari 2021

FC Groningen heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gelijk gespeeld. De Trots van het Noorden en de Rotterdammers wisten ondanks een aantrekkelijke wedstrijd niet te scoren: 0-0. In de eerste helft kreeg FC Groningen de grootste kans via Tomas Suslov, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Marsman. In de tweede helft was Feyenoord nog dichtbij de zege, maar Bryan Linssen raakte de lat en Luis Sinisterra de paal. 

photo5886690761993467435

De eerste mogelijkheid in het Hitachi Capital Mobility Stadion was voor Feyenoord. Namens de bezoekers schoot Steven Berghuis net naast. Na elf minuten spelen kreeg Tomas Suslov een grote kans. De talentvolle middenvelder schoot hard, maar de bal werd gekeerd door doelman Nick Marsman. Een paar minuten later stond Gabriel Gudmundsson oog in oog met Marsman, maar ook zijn inzet werd gestopt.

Na het eerste kwart voor de wedstrijd werden de Rotterdammers weer gevaarlijk. Voormalig jeugdspeler van FC Groningen, Orkun Kökçü, schoot tweemaal in korte tijd maar wist niet te scoren bij Sergio Padt.

Vlak voor rust werd FC Groningen nog twee erg gevaarlijk via de onthoudbare Gudmundsson. Zijn voorzetten werden telkens met moeite verwerkt door de defensie van Feyenoord.

photo5886690761993467387

Kort na rust verlaat Gudmundsson het veld na een sprint richting het doel van Feyenoord. Hij werd vervangen door Miguel Angel Leal. Feyenoord kreeg vlak daarna twee grote kansen via Linssen en Kökçü, maar de lat en Bart van Hintum stonden in de weg.

In het laatste half uur koesterden beide ploegen een punt. Door het gelijkspel blijft FC Groningen op plek 6 op de ranglijst in de Eredivisie met inmiddels 39 punten.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

photo5886690761993467380

Laatste nieuws