FC speelt gelijk tegen AZ en haalt play-offs

13 mei 2021

FC Groningen heeft zich geplaatst voor de play-offs. De Trots van het Noorden speelde in thuis met 0-0 gelijk tegen AZ. FC Groningen heeft door het gelijkspel 50 punten verzameld uit 33 duels en heeft daarmee de sportieve doelstelling gehaald. Keeper Sergio Padt speelde zijn 114e en laatste competitiewedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

El Messaoudi1

Beide ploegen gaven in de eerste helft weinig kansen weg. De bezoekers uit Alkmaar werden na een klein kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk. Teun Koopmeiners schoot een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied op de tweede paal waarna de bal via de grond en de lat weer terug het veld in stuiterde. De rebound van Bruno Martins Indi werd uit het doel gehaald.
 
Het eerste schot van FC Groningen kwam een minuut later van de voet van Mo El Hankouri. De vleugelspeler maakte een actie aan de linkerkant van het veld en schoot met links voorlangs het doel van keeper Marco Bizot. De grootste mogelijkheid voor rust van FC Groningen kwam van de voet van Ramon Pascal Lundqvist. De Zweed schoot een vrije trap na bijna een half uur spelen vanaf een meter of 22 langs de muur, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. 

Lundqvist

In de tweede helft was het FC Groningen dat na een klein kwartier spelen de eerste grote kans kreeg. El Hankouri dribbelde met een prachtige actie langs twee tegenstanders het strafschopgebied in. De vleugelspeler legde de bal af op Ahmed El Messaoudi die vlak over het doel van Bizot schoot.
 
Met nog ruim twintig minuten spelen kwam topschutter Jørgen Strand Larsen binnen de lijnen als vervanger voor Paulos Abraham. De topscorer kreeg enkele minuten na zijn komst een kopkans uit een vrije trap van Lundqvist. Strand Larsen kopte waarna de rebound half achter El Messaoudi terecht kwam. De middenvelder schoot met een omhaal op het doel. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.
 
Het sluitstuk van de wedstrijd was voor de man die FC Groningen deze zomer na zeven jaar gaat verlaten. Sergio Padt redde stijlvol op een schot van Calvin Stengs. Daarmee hield Padt voor de twaalfde keer dit seizoen zijn doel schoon. Een mooie afsluiter voor de doelman in zijn laatste competitiewedstrijd in de Groene Kathedraal. De keeper liep na afloop met bloemen het veld af. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Omhaal El Messaoudi
Spandoek Sergio Padt
Gasterra

Laatste nieuws