Sterk FC pakt de punten in 2.000ste wedstrijd uit clubgeschiedenis

21 november 2021

Een sterk FC Groningen heeft zondagmiddag in Deventer met 1-0 gewonnen bij Go Ahead Eagles. Het enige doelpunt in het duel werd vlak na rust gemaakt door spits Jørgen Strand Larsen. De tegenstander eindigde de wedstrijd met 9 man op het veld vanwege eerst een dubbele gele kaart voor Iñigo Cordoba en in de blessuretijd werd ook Joris Kramer met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. 
 

El hankouri7

FC Groningen speelde in Deventer de 2.000ste officiële wedstrijd in de clubgeschiedenis. Helaas vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in een leeg stadion en zonder de steun van het vooraf uitverkochte uitvak. Aanvoerder Mo El Hankouri droeg, evenals alle stafleden en werknemers van FC Groningen die werkzaam waren in de Adelaarshorst een speciale aanvoerdersband waarmee FC Groningen aandacht vroeg voor de aardbevingsproblematiek in het achterland van de club.
 
De Trots van het Noorden begon sterk aan de wedstrijd en had in het eerste half uur bijna driekwart van de tijd balbezit. Dit overwicht zette FC Groningen om in kansen voor Michael de Leeuw – schot over – Jørgen Strand Larsen – net niet bij de eerste paal – en Tomas Suslov – hard schot op de vuisten van keeper Warner Hahn.
 
Spits De Leeuw kreeg halverwege de eerste helft de grootste kans voor rust nadat hij bij een hoge voorzet vlak voor het doel knap op kracht het kopduel won en de keeper tot een snelle reflex dwong. Niet veel later moest Hahn zich wederom strekken op een afstandsschot van Laros Duarte. Aan de andere kant was de thuisploeg vlak voor rust gevaarlijk via Ioannis Botos, maar met een goede redding hield Peter Leeuwenburgh zijn doel schoon. 

Kopbal Leeuw

FC Groningen kwam goed de kleedkamer uit voor de tweede helft. Na enkele minuten was El Hankouri al gevaarlijk met een scherpe voorzet die bijna in eigen doel werd gewerkt door Joris Kramer. Vijf minuten na rust kwam de FC op voorsprong. Een vrije trap van Duarte werd uitstekend voor gekopt door Wessel Dammers waardoor spits Strand Larsen de bal kon binnen tikken, 0-1.
 
FC Groningen bleef na het doelpunt fel in de duels. Het leverde na ruim een uur spelen een grote kans op voor El Hankouri. De captain ontving een teruggetrokken bal van Suslov, die op kracht en snelheid langs zijn tegenstander ging. De inzet van El Hankouri werd met de voeten van de lijn gehaald door Hahn.
 
Go Ahead Eagles kreeg de grootste kans op de gelijkmaker een kwartier voor tijd. Martijn Berden kon op Leeuwenburgh af, maar oog in oog met de spits bleef de FC-keeper goed naar de bal kijken. Hij remde de inzet dusdanig dat Neraysho Kasanwirjo kon wegwerken. Direct daarna kreeg Iñigo Cordoba zijn tweede gele kaart waardoor de thuisploeg met tien man verder moest.
 
Verdediger Mike te Wierik maakte in de slotfase van het duel als invaller zijn rentree na blessureleed. In de slotfase ging de thuisploeg vol voor de gelijkmaker en kon keeper Leeuwenburgh zich nog meerdere keren onderscheiden op weg naar zijn vierde clean sheet van het seizoen. Nadat ook Kramer in blessuretijd met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, kwam de overwinning niet meer in gevaar. 
Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Strand Larsen
Te Wierik

Laatste nieuws