Wedstrijdverslag FC Groningen-FC Utrecht door Bas Liewes.

Dinsdag 14 september 2010 om 11:00

Bas voetbalt zelf bij VAKO in de D1 en hij dacht vooraf dat het 2-1 werd. Hieronder zie je zijn verslag van de wedstrijd.

Het verslag
In de eerste helft werd er het meest op de helft van Utrecht gevoetbald. Aan beide kanten zijn er kansen maar echt spannend wordt het nog niet.
De kansen die ze creëren worden niet afgemaakt.
In de eerste helft is er een kans voor Utrecht die door van Wolswinkel  niet wordt afgemaakt.
Voor Groningen zijn er grote kansen voor Bacuna. Pedersen krijgt nog een kans na een voorzet van Enevoldsen maar deze schiet naast.
Vlak voor de rust waagt Enevoldsen nog een schot op doel maar deze weet keeper Vorm te redden.
Tom Hiariej heeft een goeie wedstrijd gespeeld, hij heeft geen fouten gemaakt. Wie weet komt dat door de nieuwe trainer.
In de tweede helft is Metaj aan het warmlopen. Bij Utrecht zijn Sorato en Danso aan het warmlopen.
In de 63e minuut wordt er aan de kant van Utrecht gewisseld. Danso komt er in voor Nijholt en ook Groningen gaat wisselen.
In de 67e minuut komt Matavz in de plaats van Bacuna erin. Na een kopkans voor Tadic in de 68e minuut krijgt van Wolfswinkel een gele kaart omdat hij een schwalbe maakt. Ook in de tweede helft zijn er meerdere kansen voor Groningen. Pedersen schiet nog een keer vlak langs de paal na een schot. Weer is er een wissel voor Groningen. Deze keer wordt Enevoldsen gewisseld voor van der Laak in de 81ste minuut.
Matavz creëert ruimte en loopt het zestien meter  gebied in. Van achter wordt zijn voet gehaakt door het been van Nesa. Hierdoor krijgt Groningen een penalty en Nesa krijgt geel.
Granqvist neemt de penalty en scoort deze! Vlak na het doelpunt voor Groningen krijgt Silberbauer nog geel. Nog vlak voor de 90ste minuut wordt er nog gewisseld aan de kant van Utrecht. Maguire gaat er uit en de Kogel valt voor hem in. In de extra tijd wordt er nog gewisseld aan de kant van Groningen.  Ajilore komt erin voor Maikel Kieftenbelt.
 Eindstand 1-0 voor Groningen!!