Wedstrijdverslag door Junior Reporter Marit Korringa.

Dinsdag 17 oktober 2017 om 10:08

Marit Korringa is 16 jaar en mocht afgelopen zondag bij de wedstrijd FC Groningen-AZ een kijkje achter de schermen nemen als Junior Reporter.
Ze bezocht de omroepkamer en nam plaats op de perstribune. Na afloop van de wedstrijd mocht ze ook nog de persconferentie bijwonen. Haar verslag van de wedstrijd lees je hieronder.

1e helft
Na 1 minuut is de eerste kans voor AZ. Groningen begint slordig aan de wedstrijd, want na de eerste kans voor AZ volgden er nog meer.
Na 10 minuten spelen heeft Groningen een grote kans, maar de bal van Hrustic stuit op doelman Bizot.
Na 17 minuten spelen is er een mooie aanval van de FC, de voorzet van Warmerdam werd echter gemist. Daarna volgt een grote kans voor AZ, Padt redt.
Groningen zoekt rust en probeert rustig op te bouwen. Toch is er in de 24e minuut dreiging van AZ na een corner. Groningen weet de bal nauwelijks weg te werken, maar komt er toch uit. De counter die daaruit volgt levert niets op.
In de 28e minuut is er weer een grote kans voor AZ, maar de bal gaat over.
Memisevic ontvangt na 35 minuten spelen de eerste gele kaart door een overtreding op Jahanbaksh.
FC Groningen heeft in de 40e minuut een kans, het schot gaat rakelings naast.
In de 2 minuten extra speeltijd in de eerste helft weet AZ het doel te vinden: Janhanbaksh scoort de 0-1.

2e helft
Groningen krijgt aan het begin van de tweede helft een kans, echter zonder resultaat, Dan volgt in de 53ste minuut een overtreding van Seuntjes. Hij ontvangt een gele kaart en het levert Groningen een strafschop op. Mahi legt aan vanaf elf meter en schiet raak.
Een later maakt Mahi de overtreding op Seuntjes wat hem geel oplevert.
Mahi heeft een kans, maar schiet naast. Idrissi krijgt een gele kaart na een overtreding.
AZ is weer in de aanval, een voorzet van Til wordt weggewerkt door Memisevic.
In de 72ste minuut is er een overtreding van Te Wierik op Weghorst.
AZ gaat wisselen: Overheem wordt vervangen door Dos Santos en Van Rhijn vervangt Hatzidiakos.
Jenssen krijgt een gele kaart. De vrije trap die dat oplevert voor AZ wordt een paar meter overgeschoten door Van Rhijn.
In de 80ste minuut komt Reis binnen de lijnen, hij vervangt Idrissi.
Een corner van AZ, Padt redt. Reis heeft een goede verdedigende actie.
Even lijkt het erop dat Groningen op voorsprong komt, maar de goal van Mahi wordt afgekeurd wegens buitenspel.
In de drie minuten extra speeltijd zijn er nog een aantal kansen voor AZ.
Eindstand van de wedstrijd is 1-1.